Чудя се как да продължа - така, че да не обидя някой и да не давам акъл, понеже аз съм един любител и лайк в акваристиката.
Според мен, делене не трябва да има - частните интереси са си частни, но когато става въпрос за общност, тя трябва да бъде събрана в нещо. Иначе, няма общност. За да ме разберете - това е същото както създаване на фирма или още по-правилно на една държава. Ако нямаме държава - няма народ. Всеки си прави каквото знае и му хрумне, от собствената камбанарийка. Точно както е сега, или много близко до сегашното съществуване на държавата ни. Няма общност - няма социална политика, няма образование, няма наука, няма писменост! На нашите буквички пишат сигурно поне 1 милиард хора по света. Това за да се е случило, без държавност е не мислимо! Без "рамка", която да събере всичко това, не може да стане за дълък период от време.
Частниците, само ще има полза от излизането на бял свят на общността. Това са радиа, телевизии, нет - също като сега, но вече с тежест. По друг начин ще се обсъжда всичко свързано с акваристиката, а и държавата ще се почувства донякъде ангажирана с нея. Така мисля аз.