Здравейте. Взех по голям аквариум, преминавам от 80л на около 240л. Новият аквариум е със размери: Д 120 Ш 40 и В 50см от 10мм стъкло. Имам стария аквариум от около година и разполагам със следните растения: Cryptocoryne wendtii Tropica
Hygrophila Corymbosa -Лимонче
HIGROPHILA DIFORMIS
Криптокорина Undulata broad leaves
Анубис нана и малко мъх но не му знам името както и още две които ми приличат на Копър и Розмарин
. Та се чудя какво да взема още може би някоя със по големи листа така че да пълни аквариума. Не искам капризни растения понеже не торя в момента и не искам, че става сложно.
1.Имам канистър Sun sun HW 304B- 2000л/ч дали ще е достатъчен и да слагам ли гъба на най долната кошница в момента няма така го взех?
2. Грунда ще е пресят речен пясък.
3. Имам 1мъжка Колиза Лалия (Blu powder)се води май и поколение около 15на от нея които мисля да прехвърля в големия аквариум като пораснат( сега са около 1см на 5 седмици), също така 5 Ц.Тернеции 2 Анцитруса албинос и 2 Кулита( които смятам да махна и да сложа Ред Чери скариди). Искам рибки които се движат на пасаж защото неонките са пръснати и се чудя за Разбора Москито или Micro razbora galaxi макар че Галакси то скъпичко 5лв за брой а ще трябват доста че да си личат в аквариума. Децата искат Бети но се съмнявам дали ще се спогаждат със Лалиите че обитават един слой в аквариума.
4. Под аквариума имам 3см Фибран вътре трябва ли да сложа под грунда(примерно 0.5см ХПС от това за ламинат) във малкия аквариум нямам?
5. Малко извън темата но в момента сменят тръби на канализацията в гр.Бургас и един колега смени около 20л вода и след два дена му измряха цихлидите и мисли че е от това. Та питането ми е може ли да пълня вода за аквариума от крайпътна чешма или не е желателно?