Автор Тема: По голям аквариум  (Прочетено 640 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Gento

• Активен потребител
  • Публикации: 28
По голям аквариум
« : петък, 12 август 2022 г., 09:05 ч. »
Здравейте. Взех по голям аквариум, преминавам от 80л на около 240л. Новият аквариум е със размери: Д 120 Ш 40 и В 50см от 10мм стъкло. Имам стария аквариум от около година и разполагам със следните растения:  Cryptocoryne wendtii Tropica
Hygrophila Corymbosa -Лимонче
HIGROPHILA DIFORMIS
Криптокорина Undulata broad leaves
Анубис нана и малко мъх но не му знам името както и още две които ми приличат на Копър и Розмарин :). Та се чудя какво да взема още може би някоя със по големи листа така че да пълни аквариума. Не искам капризни растения понеже не торя в момента и не искам, че става сложно.
1.Имам канистър Sun sun HW 304B- 2000л/ч дали ще е достатъчен и да слагам ли гъба на най долната кошница в момента няма така го взех?
2. Грунда ще е пресят речен пясък.
3. Имам 1мъжка Колиза Лалия (Blu powder)се води май и поколение около 15на  от нея които мисля да прехвърля в големия аквариум като пораснат( сега са около 1см на 5 седмици), също така 5 Ц.Тернеции 2 Анцитруса албинос и 2 Кулита( които смятам да махна и да сложа Ред Чери скариди). Искам рибки  които се движат на пасаж защото неонките са пръснати и се чудя за Разбора Москито или Micro razbora galaxi макар че Галакси то скъпичко 5лв за брой а ще трябват доста че да си личат в аквариума. Децата искат Бети но се съмнявам дали ще се спогаждат със Лалиите че обитават един слой в аквариума.
4. Под аквариума имам 3см Фибран вътре трябва ли да сложа под грунда(примерно 0.5см ХПС от това за ламинат) във малкия аквариум нямам?
5. Малко извън темата но в момента сменят тръби на канализацията в гр.Бургас и един колега смени около 20л вода и след два дена му измряха цихлидите и мисли че е от това. Та питането ми е може ли да пълня вода за аквариума от крайпътна чешма или не е желателно?

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
  • Публикации: 33
Отг: По голям аквариум
« Отговор #1 : петък, 12 август 2022 г., 14:33 ч. »
Здравей.
Хубаво си решил да минеш на по-голямо корито.
Филтъра според мен ще ти е напълно достатъчен. За гъби вътре ... не е лошо като цяло, но не са някакъв кой знае какъв фактор.
С грунда няма да имаш грижи. Няма защо вътре да слагаш подложка, безмислено е според мен. Фибрана е достатъчен.
И да... възможно е на колегата да са му изтръшкали рибите от чешмяната вода.
Едно време за малкия аквариум си носих вода от чешмата, която беше близо до нас в гората. Ако ти се мъкне вода - давай смело. :surrendered:

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #2 : петък, 12 август 2022 г., 19:48 ч. »
Аз взех канистъра със 3 кошници керамични пръстени. Също така имам и медия от малкия аквариум от канистър самоделка, която може да сложа да се зацикли по бързо. За Фибран вътре се чудя ако сложа камъни нещо да не повредя дъното.

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #3 : неделя, 04 септември 2022 г., 16:23 ч. »
Ето какво сътворих.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : четвъртък, 15 септември 2022 г., 22:59 ч. »
Малко са ти растенията за начало. Намери още бързорастящи за начало, да потръгне. после можеш да ги разкараш. Този анубиас в грунда ли си го напъхал направо?

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #5 : неделя, 25 септември 2022 г., 21:59 ч. »
Да жилките са заровени а стъблото отгоре на 1я а другите затиснати от камък, но заровени си бяха и в по малкия аквариум почти година и си върви без проблеми не гние както пише че може да стане.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
« Отговор #6 : вторник, 27 септември 2022 г., 07:18 ч. »
Здравей. Според мен е ОК, като за начало.
От кой взе аквата и как са цените сега?
Ако имаш нужда от китки, аз обикновено имам за подаряване, но в аквата имам планоробиси и малко черна брада, имай го напредвид.
Хоби или тиха лудост?

Неактивен Gento

• Активен потребител
« Отговор #7 : вторник, 27 септември 2022 г., 19:29 ч. »
От гр.Сливен го взех 2ра ръка за 400лв със шкафа (от който само вратичките ползвах другото го преправих имах останали плоскости) и филтър Сън Сън 304б на който му смених ротора утихна малко но пак ми се струва шумен . Питах в стъкларски цех само стъклата ми искаха 280лв и за това взех този. За растенията благодаря ама едвам се отървах от тези охлюви. Сега чакам бебоците Колиза калия да пораснат(10бр) и тях ще ги пусна вътре и ще изкарам Бетата, че ще има жертви. Но май повечето ще са женски но нека пораснат още малко и ще видим.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.