AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Полезно => Въпроси на начинаещи акваристи => Темата е започната от: Нереида на вторник, 17 декември 2019 г., 20:31 ч.

Заглавие: Помощ за Dutch style
Публикация от: Нереида на вторник, 17 декември 2019 г., 20:31 ч.
Здравейте, първо да се извиня ако запитването ми е в грешна категория. Та на въпроса:
На 29 декември смятаме да стартираме аквариум в стил Dutch. За пръв път ще правя такъв и искам да попитам има ли някой който може да ме насочи какви растения ще са ми необходими; по колко от вид, за да го запълня; на какво разстояние горе долу да ги засея; как точно да ги подредя и от кого мога да закупя наведнъж всички необходими растения.
Малко инфо за аквата - Ъглов - двете страни са по 87 см, а височината е 65 см, предното стъкло е заоблено и е 122 см. Осветлението ще е LED (Fluval plant 46w и Fluval plant 32w), CO2 система, филтър Eheim 3e professional 600T, грунд JBL Manado.
Заглавие: Отг: Помощ за Dutch style
Публикация от: wire на сряда, 18 декември 2019 г., 09:19 ч.
Височината е малко повечко за холандски стил, но с желание ще се получи. Доколкото разбирам, аквариумът е около 240л. Осветлението ти сумарно е под 6000 лумена, а на теб ти трябват 9000+. Растенията си избираш като гледаш в нета други аквариуми в този стил. Много от тях ги има и на българския пазар и са достъпни, но ще ти трябват много още в началото - преден, среден и заден план, малко червени, лилави, розови или жълти за контраст. Филтърът трябва да е достатъчен за холандски, защото трябва да има малко на брой малки рибки. Силно препоръчително е и добавянето на торове.
Заглавие: Отг: Помощ за Dutch style
Публикация от: bustama на сряда, 18 декември 2019 г., 23:32 ч.
Гледам сте от София. Евгени Младенов мисля се казва човека- Ексима. От тях съм взимал и никога не съм съжалявал. Потърсете ги( синът по вероятно с него ще си пишете) на лични, в този може да се свържете, може би и във фейса, но не зная...