Здравейте акваристи

. Стартирал съм аквата преди 11дни.На 3-ти ден съм пуснал 3,4 сомчета и около 30 скариди ред чери май бяха.Аквата е 240л. ЕХЕЙМ+Външен филтър ЕХАЙМ Професионал 4+ т350 мисля че беше

.
1-ви въпрос. Имам на ЖБЛ АКВА КОМБИ СЕТ ТЕСТЕР + NH4. Кога трябва да тествам водата и за какво най-напред да бъде тествана. До сега съм сменил 2 част от водата. Всеки път с престояла 2 дни вода около 45-50л. Като се има в предвид че съм сложил и вода от стария ми активен аквариум.Всички декораций също съм преместил.Все още нямам тая възможност да пусна временно активния филтър в новата аква, понеже чакат около 15 рибки там

в него.
2-ри въпросКога трябва да почвам да сифонирам и дали този СЕТ няма да засмуква грунда?Ползвам МАНАДО грунд който знаете че е малко по лек и по дребен.Мисля да ползвам отново на ЖБЛ аква ИН-ОУТ комплекта за смяна и сифониране на водата.
3-ти въпросМога ли сега при нов аквариум да слагам, и кога? "MasterLine Carbo" мисля че това е нещо като течен цо2

Още МИКРО и МАКРО на същата марка? Имам около 7,8 разтения който прехвърлих от стария аквариум.Боднах тук там малко мъх ( който мисля че трябва да стане нещо като полянка.. Някога

) Не ме питайте как се казват не съм запознат.Бързо разтящи би трябвало да са.
4-ти въпрос Кажете ми с това голямо течение което се получа в горната част на водата как би трябвало да храня рибките когато ги прехвърля?Пробвах да сложа малко храна на сомчетата веднъж но тя се върти из целия аквариум.Имам и отношо на ЕХЕЙМ този малка помпичка която би трябвало да почиства повърхността на водата"SKIN 350".Тя трябва ли да бъде спирана при хранене?Мога ли също да спирам и помпата за водата докато ги храня за да избегна тази циркулация?Вие който ползвате такъв филтър как процедирате?
Май това ще е за сега с въпросчетата.Благодаря ви предварително и лека вечер