Nannostomus trifasciatus
Наностомус трифасциатусЛатинско име Nannostomus trifasciatus
Популярно име Наностомус трифасциатус
Група Други харацинови
Семейство Харацинови (Characinidae)
Местообитание, хабитат Южна Америка
Приблизителен размер 5,5 см
Минимален размер на аквариума 60 см / 70 л
Изисквания, температура 24 - 28 °C
Изисквания, обща твърдост 1 - 10 °
Изисквания, pH 6,0 - 7,0
Тип вода сладка
Ниво на трудност средно


Видът е описан от Щайндахер (Steindacher), 1876

Разпространение

Западната част на Амазонка и в почти всички главни притоци, в речните системи на територията Гвиана, Боливия, Перу. За по-подробен изглед вижте интерактивната карта по-долу.
Вижте по-голяма карта на разпространението на Nannostomus trifasciatusОтглеждане

Аквариумът за тези рибки не трябва да бъде по-малък от 70 литра, трябва да е много добре залесен и декориран с много укрития от камъни и корени. Тъмен грунд и приглушено осветление ще стимулират по-добрата окраска. Подходящ е типично "Амазонски" аквариум с много корени, изпускащи танин и с листа по дъното, които да сменяте на всеки няколко седмици за да не загният, а само да дадат цвят на чай на водата. В естествената им среда живеят на групи, затова отглеждайте заедно поне шест бройки. Съвместими са с други южноамерикански риби като дискуси, рамирези, апистограми, както и малки разбори и тетри. Хранене

Nannostomus trifasciatus имат много малка уста. Приемат и суха храна, но се уверете, че могат да я поемат. Преди да им дадете суха храна, е добре да я понакиснете малко във вода. Все пак за най-добра окраска им давайте дребна жива и замразена храна като дафния и артемия.Размножаване

Размножаването е сравнително трудно. Пригответе аквариум с обем около 60 литра, в който водата е много мека, кН е около 2 , а рН около 6. Осветлението трябва да е приглушено. Сложете в аквариума група с равен брой мъжки и женски. Добре е да са били разделени десетина дни преди това и захранени с жива храна. На дъното сложете мрежа или много растения.
Женската снася около 40 яйца, след което трябва да извадите родителите, защото ядат хайвера си. Малките се излюпват след 1-3 дена. След като започнат да плуват сами, можете да ги захраните с инфузория. При недостатъчно хранене и нередовна смяна на вода растат много бавно.

Съжаляваме, но в момента видеото не е достъпно.


Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар