Tanichthys albonubes
КардиналЛатинско име Tanichthys albonubes
Популярно име Кардинал
Група Разбори
Семейство Шаранови (Cyprinidae)
Местообитание, хабитат Азия - Китай
Приблизителен размер 4 - 5 см
Минимален размер на аквариума 20 л
Изисквания, температура 9 - 25 °C
Изисквания, обща твърдост 6 - 20 °
Изисквания, pH 6,0 - 7,5
Тип вода сладка
Ниво на трудност много лесно


Видът е описан от Тан (Tan), 1932

Описание

Нямат ясно изразен полов диморфизъм, но половете все пак се разпознават. Мъжките са по-дребни и по-стройни, с по-дълги перки. Женските са по-едри, с обли коремчета и къси перки.
Tanichthys albonubes има две разновидности. Едината се нарича "Златен облак "(Golden Cloud) - снимка 1, а другият, който е с по-воални перки, "Метеор" (Meteor Minnow") - снимка 2 и 3. Среща се също така и албиносна форма:Отглеждане

Tanichthys albonubes са изключително издръжливи рибки както по отношение на температурни аномалии, така и към различни параметри на водата, което ги прави идеални за начинаещи акваристи. Те са стадни и поради това се препоръчва отглеждането им в пасаж от поне 6 рибки. Отглеждайте с други миролюбиви рибки. Аквариумът да не е по-къс от 40 см. Залесете отделни райони, но оставете и свободно пространство за плуване. Няколко плаващи растения ще допълнят идеалния за кардиналите аквариум.

Хранене

Всеядни. Ядат всичко. Поемат с готовност както суха, така и замразена и жива храна.

Размножаване

Размножаването не е трудно. Може да се използва малък аквариум с размери около 30/20/20 см, който да е добре залесен. По възможност го поставете на място, където може да бъде огряван за малко от директна слънчева светлина. Температура на водата трябва да е около 22 °C. Поставете малко филтърче в ъгъла. Изберете най-добре оцветените риби и ги пуснете в развъдния аквариум. Захранвайте ги с жива храна като дафния или артемия.
Женската хвърля около 300 яйца - понякога наведнъж, понякога на порции. Малките се излюпват след 36 - 72 часа в зависимост от температурата и започват да плуват сами още на следващия ден. Родителите не ядат хайвера и малките, затова не е необходимо да се преместват.
Малките се захранват с инфузория. Чувствителни са към хигиената в аквариума, затова правете малки, но чести смени на водата. Младите рибки са предразположени към заболяване от оодиниум.

Съжаляваме, но в момента видеото не е достъпно.


Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар