Polygonum sp. “Kawagoenanum”
Полигонум кавагонанумРастение, латинско име Polygonum sp. “Kawagoenanum”
Растение, популярно име Полигонум кавагонанум
Семейство Polygonaceae
Местообитание, хабитат Източна Азия
Приблизителен размер
Изисквания, светлина средна
Изисквания, температура 21 - 28 °C
Изисквания, обща твърдост мека - твърда
Изисквания, pH 6,0 - 8,0
Растеж бърз
Ниво на трудност средно
Синоними

Polygonum sp. Pink, Polygonum “Kawagoenanum Makino”, Persicaria .“Kawagoenanum”, Persicaria tenella Смята се, че произходжда от блатата на източна Азия, където расте в зоната между брега и водата.

Описание

Polygonum sp. “Kawagoenanum” има бамбукоподобен изглед. Расте бързо и се култивира лесно. Листата могат да достигнат до 8 см на дължина, т. е. диаметърът на един стрък с листа от двете страни може да достигне 16 см. На пръв поглед изглежда много, но всъщност заради начина, по който расте, Polygonum sp. “Kawagoenanum” е подходящ за средни по размер аквариуми.
Растението се разклонява лесно и за разлика от другите представители на рода си, не расте само вертикално. Често пуска “въздушни” корени, които не са много красиви. Можете лесно да ги отстраните, без това да навреди на растението.
При достатъчно светлина, фосфати, желязо и CO2 придобива красив червен цвят по краищата на листата си. При по-слаба светлина листата стават маслинено зелени. Макар че усвоява основната част от хранителните вещества от грунда, може също така да си набавя такива и от водата чрез въздушните си корени.
Polygonum sp. “Kawagoenanum” често се бърка с Polygonum sp. “Sao Paulo”. От последното го отличава по това, че се разклонява повече и не расте право нагоре, а също така по специфичния червен цвят. Това растение е ново за аквариумното хоби и затова все още се намира много рядко. Точното му таксономично положение все още не е ясно, но прекрасните му цветове ще осигурят неговата популярност в бъдеще.
Именно поради тези си цветове Polygonum sp. “Kawagoenanum” може да се използва за “фокус” в акваскейпинга. Височината му и това, че се разклонява, както и фактът, че по-ниските му листа често окапват, го правят идеален кандидат за задния план. Бързият му растеж налага честа поддръжка и подрязване.
Тъй като Polygonum sp. “Kawagoenanum” в естественат си среда представлява гъст разклонен храст, растението е по-подходящо за естествен акваскейп и не е особено удачно за подредените аквариуми в холандски стил. Може да се отглежда както подводно, така и надводно. Лесно се размножава чрез отрязване на стръкове, които в последствие пускат корени. Ако се отглежда извън водата, ще цъфти и ще има семена.

Съжаляваме, но в момента видеото не е достъпно.


Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар