Ludwigia palustris
Лудвигия палустрисРастение, латинско име Ludwigia palustris
Растение, популярно име Лудвигия палустрис
Семейство Onagraceae
Местообитание, хабитат Космополитно
Приблизителен размер 50 см
Изисквания, светлина
Изисквания, температура 15 - 25 °C
Изисквания, обща твърдост 10 - 20 °
Изисквания, pH 6.5 - 7.5
Растеж бързо
Ниво на трудност лесно


Ludwigia palustris може да се намери в заблатени, мочурливи води из целия свят с изключение на Австралазия. Може да расте както надводно, така и подводно в неподвижни или слабо-подвижни води.
Най-важното условие за това растение е светлината. Средно-силно осветление се приема добре, а подсилено прави най-добра окраска. Бързорастящо. При оптимални усвловия може да расте с по 3-5 см. на седмица. Добавянето на микро и макроелементи, особенно на нитрати и фосфати е за предпочитане, въпреки че растението може да расте и без тях. Същото се отнася и за Со2.
За разлика от много растения, живеещи в умерен климат Ludwigia palustris е много адаптивно към различни температури и вирее добре и в по-топла вода. При наличие на силно осветление, стеблата растат под ъгъл, особенно ако и грунда е обогатен. Размножаването става посредством рязане на стъблата и засаждането им отново в грунда.
В акваскейпа се използва в зависимост от това, коя цветова форма имате. Червената форма е най-често изпозлваната и се слага с средната зона на аквариума, където се образува точка, която веднага грабва окото, контрастирайки сред тъмно и по-светлозелените растения.


Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар