Bacopa monnieri
Бакопа муниериРастение, латинско име Bacopa monnieri
Растение, популярно име Бакопа муниери
Семейство Scrophulariaceae
Местообитание, хабитат Космополитно
Приблизителен размер 25 - 50 см
Изисквания, светлина средна - много силна
Изисквания, температура 15-30 °C
Изисквания, обща твърдост мека - много твърда
Изисквания, pH 6 - 9
Растеж бавен
Ниво на трудност лесно
Bacopa monnieri се среща навсякъде в тропическите реки близо до брега. През сухите сезони пуска своите розови цветчета извън водата. През дъждовния период обаче в продължение на няколко месеца живее изцяло под вода. Заради не особенно големите си изисквания и красивия зелен цвят B. monnieri е много широко разпространено растение в хобито.

Изисква средно силна до много силна светлина. При по-слабо осветление долните листа окапват. СO2 би било от полза, но не е задължително. Препоръчва се нивото на нитратите да е около 5 PPM или повече, а това на фосфатите - около 0,5 PPM. Ако бъде оставено, растението ще продължи своя растеж и извън аквариума. Затова трябва да се подрязва, а горната част на растението да бъде засаждана в грунда. По същия начин може да се действа и със страничните издънки.

В акваскейп Bacopa monnieriсе се препоръчва за заден или среден план, където с неговия светлозелен цвят може да се постигне добър контраст и акцент.Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар