Cabomba caroliniana var. caroliniana
Кабомба каролинатаРастение, латинско име Cabomba caroliniana var. caroliniana
Растение, популярно име Кабомба каролината
Семейство Cabombaceae
Местообитание, хабитат Южна Америка
Приблизителен размер 30 - 80 +см
Изисквания, светлина средна - много силна
Изисквания, температура 18 - 26 °C
Изисквания, обща твърдост мека - твърда
Изисквания, pH 4 - 7
Растеж бърз
Ниво на трудност средно
При оптимални условия стеблата на C. caroliniana Var. caroliniana лесно могат да стигнат до повърхността на средно висок аквариум в рамките на седмица, дори и след значително подрязване. Основното стебло се насочва към повърхноста, а около него на определени растояния поникват листата на растението, които са с овална или диамантенообразна форма. Въпреки това ако температурата е прекалено висока (21-24 С е са оптимални) или няма достатъчно светлина, растежът ще бъде слаб, а растението ще изглежда вяло. Това растение обича светлината повече от всичко останало, тъй като рН и твърдостта изглежда играят минимална роля.

Микроелементи и торове насърчават по-интензивен и по-силен растеж. Ограничените нитрати и слабото торене могат да доведат до потъмняване в цвета и преминаване от зелен в почти кафеникав оттенък, като това е най-ясно изразено при много силна светлина и липси. Добавяне на CO2 не е задължително, но ще стимулира растежа.

C. caroliniana Var. caroliniana може да се размножава като всички стволови растения, но трябва да се отбележи, че корените на новообразувалите се издънки, които остават в грунда, израстват по-бавно, отколкото при другите видове стеблени растения. Издънки от горните връзки са рядко срещано явление, но това се случва и в този случай можете да ги оставите да плуват по повърхността.

В акваскейп този вид е най-ефектен като фон. Неговият лимонено - зелен цвят и разклонените му листа внасят интересна текстура, на фона на която растенията с различна форма на листата и цветове контрастират прекрасно.

Съжаляваме, но в момента видеото не е достъпно.


Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар