Didiplis (Peplis) diandra
Дидиплис (Пеплис) диандраРастение, латинско име Didiplis (Peplis) diandra
Растение, популярно име Дидиплис (Пеплис) диандра
Семейство Lythraceae
Местообитание, хабитат Северна Америка
Приблизителен размер 10 - 15 + см
Изисквания, светлина средно - много силна
Изисквания, температура 20 - 26 °C
Изисквания, обща твърдост много мека - средна
Изисквания, pH 5 - 8
Растеж среден
Ниво на трудност трудно
Въпреки че не е твърде трудно за отглеждане, това малко стеблено растение има определени изисквания към аквариста, за да процъфтява. Светлината трябва да бъде директна и относително силна, за да се предпазят по-ниските части на растението от почерняване и изгниване. Все пак имайте предвид, че по-високата интензивност на осветлението причинява по-голямо търсене на желязо и микроелементи. Растения, които изглеждат много бледи или избледнели под интензивно осветление, най-вероятно страдат от недостиг на желязо. CO2 не е абсолютно необходимо, но насърчава бързия растеж на растението. Нитрати (NO3), фосфати (Po4) и калий (K) би трябвало да бъдат добавяни редовно заедно с изобилно количество желязо и други микроелементи. Когато Didiplis diandra е в добро здравословно състояние, стеблото и листата му ще се оцветят в различните нюанси на оранжевото и червеното при интензивно осветление. При умерено до ниско осветление ще остане зелено.

Расте до повърхността на аквариума и поради интензивното си разклоняване формира буйна топка в горната част. Подкастрянето на растението в близост до горния му край ще стимулира по-бърз и разклонен храстовиден растеж. Тъй като вкоренените части понякога не успяват да растат, почерняват и изгниват, този вид растение трябва да се дозасажда от време на време, за да се предотврати загубата му. Размножаването е лесно. Отрязвате стеблата, които не ви харесват и стърчат от основната връзка и ги засаждате в грунда.

Didiplis diandra често се използва и в двата стила природен аквариум - като фин оранжев акцент в нано аквариуми, както и в холандския стил оформления като акцент поради своята уникална зеленина. То може да се използва както за среден план, така и за заден, като нюанс.Тук можете да оставите своя коментар, който ще се вижда по-долу след одобрение от член на екипа.

Коментар:


Автор:Потребител Дата Коментар
Цветан Игнатов 2011-06-08 Сменена!
dok70 2011-06-02 Това на дясната снимка не е дидиплис