Автор Тема: Проблем със златните рибки  (Прочетено 2153 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Melkor

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Проблем със златните рибки
« : четвъртък, 27 януари 2011 г., 16:12 ч. »
Здравейте,
имам 80-литров аквариум с 2 златни рибки - един телескоп и една златиста воална. От няколко дена телескопът "лежи" на дъното (не е с главата на долу), не през цялото време, но все пак... Не отких мнения за подобен проблем, каква може да е причината?
Благодаря предварително.

P.S.: Имам външен филтър 600 л./час, сменям 30 л. на седмица

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 911
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Проблем със златните рибки
« Отговор #1 : четвъртък, 27 януари 2011 г., 16:47 ч. »
На каква възраст е рибата?

Неактивен Melkor

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
« Отговор #2 : четвъртък, 27 януари 2011 г., 17:07 ч. »
На около 4 месеца е.

Неактивен ribame4

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
« Отговор #3 : неделя, 20 февруари 2011 г., 19:43 ч. »
Здравей те . От  началото на този месец започнах да отглеждам рибки.И още на първата седмица ми започнаха проблемите.Аквариума ми е  50л. 10-дена преди да пусна рибките го подържах празен,температурата на водата 21гр.помпата рботеше нон-стоп на 07.02 пуснах 9 златни рибки и на 5-я ден забелязах по перките бели точици (все едно бях а поръсени с пудра захар)на др. ден отидох до магазина от където бях купил рибките и момчето ми каза,че имат няква бактерия дадеми "Костапур"на "Сера"каза ми как да ползвам лекарството и да дигна температурана 25-26гр.тъй като те ги гледали на тази температура ,а и при тази тем. неоцеляват и бактериите.Още на др. ден видях промяна в поведението на рибките,към подобрение.На 4-ят ден трябваше да опресня водата,но бях на работа и нямах време ,затова я смених вчера на 19.02.През целия ден си бяха добре.Вечерта преди да отида на работа ги нахраних,на др. ден се върнах към 18 часа и какво да видя :(2 от рибките ми са мъртви.Моля дайте ми съвет какво да правя.Страхувам се да не умрът и др.Благодаря ви предварително

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 911
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : неделя, 20 февруари 2011 г., 19:57 ч. »

Неактивен ribame4

• Регистриран потребител
« Отговор #5 : неделя, 20 февруари 2011 г., 20:09 ч. »
да ,но петната ичезнаха още на 3-я ден и тези рибки кото страняха и се криеха се оправиха до преди да сменя водата всички се храниха нормално и плуваха нормално

Неактивен kamos

• Активен потребител
  • Публикации: 439
  • Нас. място: Несебър
  • Антон Ганчев
    • Linux blog
« Отговор #6 : неделя, 20 февруари 2011 г., 20:20 ч. »
Ribame4
Ако съм разбрал правилно си стартирал 50 литров аквариум и седмица /10 дни/ след старта си пуснал в него 9 златни рибки?
При тази комбинация няма как да не те споходи ихтио и последващи други проблеми.
Първо аквариума е много малък за 9 златни рибки. Второ не си изчакал да се развие азотния цикъл.
Ако си изпълнил предписаното на опаковката лечение изчакай да видиш дали има ефект. Рибките може да са умрели от много неща. 
И още нещо, не вдигай температурата повече от 26 градуса, златните рибки не понасят висока температура.
.Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...           (Кочетов С.М.)

Неактивен ribame4

• Регистриран потребител
« Отговор #7 : неделя, 20 февруари 2011 г., 20:36 ч. »
подържам 25гр.тем.и прочетох опътването на лекарството реших да повторя лечението,като ги гледам ще има още жертви :( :cry1:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.