Автор Тема: За пръв път златни.  (Прочетено 2243 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 776
За пръв път златни.
« : неделя, 17 април 2016 г., 12:11 ч. »
Започвам темата - както се вижда от заглавието й, златни за първи път. На мое приятелче му подарили две златни. Какви са, не мога да ги определя. Вчера ги видях и са си стандартни, не са телескоп или оранди, виж за калико ли как им казват... не мога да ги определя. Близки са до кометите, на пръв поглед, но имам усещането, че не са и комети, както и да е.
За сега са в един "буркан" от 3л. така са ги подарили. Вчера им пуснахме едно китайче от 200л/ч. на което тотално намалихме силата, че на този етап - в това 3л. бурканче, рибетата... свят ще им се завие. Рибите са 2бр. на р-р. 3-4см. не мога и това до определя, понеже - като гледам през буркана, в следствие на извитото стъкло, сигурно ги виждам два пъти по-големи.
Давайте съвет какъв аквариум да им вземат, филтрация и грунд? Лично аз мисля, че един 60л. съд ще им стигне до един определен момент. Какво мислите за готовите аквариуми? Приятелчето ми е на 10г. и мисля, че един от тях  ще му върши работа.
Като хранене, как го виждате? На два/три дни, добре ли е? Или още по рядко?

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
Отг: За пръв път златни.
« Отговор #1 : неделя, 17 април 2016 г., 13:29 ч. »
И аз започнах на същата възраст с 3 литров буркан с една златна  :)
Виж тези два линка  :drinks:

http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=251

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 776
« Отговор #2 : неделя, 17 април 2016 г., 17:46 ч. »
 adam, благодарско за линка с видеото! :drinks: Този с характеристиките в сайта, го четохме. Като цяло мисля съм наясно с някой неща, но като не съм гледал тези риби... все едно, че нищо не знам за тях.

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #3 : неделя, 17 април 2016 г., 20:40 ч. »
 Интересни рибки са, няма кой знае какво сложно в отглеждането им. За 2 средно големи рибки около 80-120 литров аквариум, поддържане на добри параметри на водата (50-80% ежеседмична смяна), доста са лакоми, ядат като прасенца, така че  да не се прехранват в никакъв случай, за да се избегнат по-нататъшни проблеми, плюс осигуряване на разнообразно меню- гранули за златни, замразена, спирулина и други. Това е в основи  :drinks:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.