Не знам дали джурналистите тук са пропуснали нещо важно, ама това си е срам ако наистина няма нищо ново.
Напомня ми едно интервю по най-голямата либерална радиостанция тук. Тя е най-добрият източник на обща културна информация - общо взето единствената капчица вода в местната интелектуална радио пустиня. Но този път се издъни. Поканили някакъв мазен индиец да им обяснява как ще разреши проблема с пречистването на питейната вода в слаборазвитите страни по целия свят и отвъд. И като ми се отвори тоя ми ти циганин да говори... Почна да обяснява как с помощта на науката и физиката и на рецепти за готвене на индийско къри той собственоръчно е разрешил въпроса с водата. Аз слушах слушах и трябваше да им звънна един телефон да им кажа че това циганско изобретение дето миризливко ще го продава на негърски правителсва по света за $400 може да се купи за по малко от $100 навсякъде. Тази радиостанция обикновено предава и корекциите от слушателите и щях да се изправя аз срещу циганския гений. Но нали съм скромен...
Циганина говореше за ултравиолетова лампа - от тези които според статията явно са на мода и в БАН, хаха.
--Николай