Автор Тема: Профила на Стелян (monster_turtle)  (Прочетено 4232 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • Нас. място: Стара Загора, Чирпан
Профила на Стелян (monster_turtle)
« : неделя, 22 декември 2013 г., 00:31 ч. »
Здравейте, най - накрая реших и аз да си пусна свои профил. Да ви се представя първо, казвам се Стелян Ябълкаров и съм на 15 години от град Чирпан. Уча в Стара Загора, но все пак намирам време и за доброто старо хоби. С акваристика сериозно се занимавам от около година, имал съм какви ли не рибки винаги съм се стремял аквариума ми да бъде нещо красиво или необикновено. Сега реших да си пооправя малко аквариума за празниците но финансите и времето (както и глупоста ми ) не ми позволиха да стигна до края. Е нищо нали след празнците ще е готов :grin: .В аквариума в момента имам :

Риби:

- Черен фантом - 5бр. планувани - 7бр.
- Огнена тетра - 5бр. планувани - 7бр. или 0бр.
- Червен неон 7бр планувани 10 - 13 бр.
- Коридорас жули 3бр. планувани 5бр.
- Анциструс 4бр. планувани 4бр.
- Торакатум 2бр. планувани 0бр.
- Перлено данио 1бр. планувани 0бр.
- Клиновидна разбора 1бр. планувани 0бр.
- Гастромизон 1бр. планувани 0бр. (но все пак ще го задържа)

Да поясня само че на тези които съм писал планувани 0бр. значи че ще се збогуваме с тях. Днес междо другото единият ми анциструс които е взет от магазин за женски ( избиран от мен :-[ ) се оказа че е мъжки, само дето не проумявам как за една седмица му израстна рог на главата, и то не някъкво малко рогче ами рогче което е по-голямо от другите :hmm: , та не че не се радвам напротив същтата седмица когато взех него взех и от моя приятел и колега един със сигурност женски анциструс ( нямаше рогца а и беше на 1 година и нещо) . И уж броиката на женските да е колкото на мъжките от стана съотношение 1:3 хаха. Пак казвам не се сърдя неска гледам "женския" анциструс че стои нещо на входа на една "пещеричка" която е от глина, и викам си аз, съвсем без нищо да очаквам, да надникна с фенерчето вътре и що да видя :eyes: една малка купчинка жълт хайвер :eyes:. Зарадвах се като циганче на пукната пара, сега като се замисля бях сменил едно 15% от водата, що пъка да не се получи на коледа стават чудеса :tongue2: .Забравих да напиша че женския анциструс е по голям от мъжкия :burp: , а тои е 7см , мъжкия трябва да е някъде 6,5см., честно да си призная очаквах малко по - големи анциструси, но съм сигурен че ще порастне още с поне 3см.
Ancistrus

Макар и лошо качество все пак се вижда малко :) .

Растения:

- Лимнофила акватика
- Анубиас нана
- Криптокорина уенди
- Лудвигия палустрис
- Хигрофила полисперма
- Паунов мъх
- Егерия денса
- Хемиантус микрантомум
- Валиснерия американа

Мисля да взема и още микрозорум и кабомба каролина. За сега най - много върви лимнофилата с по към 5 см на седмина, а най-бавно анубиаса (нормално). Преди няколко дена имах и ричия, много ме вбеси като почна да се разпада на повърхноста, и я махнах. Грундът в които са "забити" е от тези пакетчета по 60ст. в зоомагазините, на преден план е около 3см., а отзад е към 3,5 - 4см.

Аквариум:

Аквариумът е с размери 80/35/40 което прави 112 л. които реално са към 100-105л. Стартиран е преди около 2 седмици. Грундът и филтърът са от стария аквариум, затова и не съм чакъл азотен цикъл. Филтрацията е вътрешна и е Shark SB 12W - 600 л/ч. гъбата на филтъра я мия накъде на 1 месец. Светлината е 1 x Tungsram 18W F74-765 Daylight и 1 x Emkay watt saver FL 20W 6500 Daylight T5 и се чудя дали да я сменя с REALLIX T8 18W Daylight? Отговор ще чакам от нашата скъпа Виолета :wink1: . Нагревателя е някаква непозната, но доволно работеща марка - Aquarium Heater KENIS - 100W . Имам самоделка за CO2 която работи от 4 седмици, самоделката е 0,5л. и пуска 1 балонче на 10 секунди. Стигами :) . На ежеседмичната смяна на вода слагам по 5мл. Tropical Bactosan, то е дадена на 100л. - 10мл. но аз слагам по 5 мисля че са достатъчни все пак. Всяка неделя също така торя със Sera florena за 80 литра. Храня всеки ден по умерено количество по веднъж на ден. Но мисля да намаля на 5 пъти на седмица. Храната е на Sera Vipagram витаминозната и тази червената, като за растителна добавка слагам TetraPhyll , храня и с дънна храна за сомчета на TetraWater mix . Ами това е за сега отворен съм за всякакви критики и се надявам да кажете вашето мнение добро или с негативна енергия то все ще ми е от полза :wink1:. Ето сега малко снимки и две клипчета да оплакнете очите :D .
Сега:

Преди:

My aquarium 2

My aquarium

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
Отг: Профила на Стелян (monster_turtle)
« Отговор #1 : неделя, 22 декември 2013 г., 00:34 ч. »
Незнам защо но със снимките нещо не се получи :dontknow: .

ПП. оправих се :D .

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #2 : неделя, 22 декември 2013 г., 02:11 ч. »
Добре си ги планирал нещата, а и реализацията не е лоша. Разположението на камъните само нещо не ми допада. Първо че са много сходни двата като размер и второ няма по-дребни камъни около тях. Принципоно е хубаво когато имаме групи от камъни а не единични такива, не че не може да е красиво и иначе, но помисли по тоя въпрос.

Неактивен danidi

• Активен потребител
  • Публикации: 126
  • Нас. място: Черноморец
  • Нямам търпение.
« Отговор #3 : неделя, 22 декември 2013 г., 07:56 ч. »
Здравей и добре дошъл.Хубав ти е аквариума ама ако цопнеш и едно коренче ще стане супер.Аз утре съм планирал да ходя в гората и ако намеря хубави ще правя подаръци за Коледа. :D

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
« Отговор #4 : неделя, 22 декември 2013 г., 10:23 ч. »
Пац аз си мислех на тези камъни да сложа, микрозорум и отзад да наредя по малки да се хване и на тях, че да стане нещо като фон, все пак ще гледам харацинки, корен мисля да купувам но не знам още къде ще го сложа, но все ще измисля нещо :D . На тези камъни анциструсите каква мимикрия правят, когато са на по - тъмния стават доста тъмни, а когато са на светлия, цвета им става много светло кафяво :crazy: .

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Станислав Пац
« Отговор #5 : неделя, 22 декември 2013 г., 10:52 ч. »
Точно когато имаш анциструси е доста важно да имаш корен и е силно препоръчително да е мангров. Гризкат си по малко от него и това е полезно за стомасите им. А и микрозорума мисля, че по-лесно се прикрепя към корен отколкото към камък. Изобщо голям фен на корените съм. :)

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
« Отговор #6 : неделя, 22 декември 2013 г., 19:25 ч. »
За корен Пац мисля да взема след нова година, сега послушах съвета ти и направих нова подредба на камъните :bow: , като махнах белия и сложих 3 по - малки, получи се доста по - добре :up: .

Анциструсите веднага почнаха да се бият за най - добрите места :swordfight: .

Ето и някоя друга снимка дето нащраках днес :tongue2: .

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Станислав Пац
« Отговор #7 : неделя, 22 декември 2013 г., 19:48 ч. »
Определено така ми харесва повече! :)  :drinks:

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
« Отговор #8 : неделя, 22 декември 2013 г., 19:53 ч. »
И на мен, на корена обаче къде ще му мислим място незнам :hmm: .

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
« Отговор #9 : сряда, 25 декември 2013 г., 21:01 ч. »
Както и очаквах днес на 25.12.2013 ми се излюпиха малки анциструсчета :dance3: . Та въпросът и е след колко горе долу време да ги отделя, защото калихтите, фантомите и огнените тетри не мисля че ще им простят :hmm: ?

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
« Отговор #10 : петък, 27 декември 2013 г., 17:14 ч. »
Никой ли няма идея :D ?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 911
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #11 : петък, 27 декември 2013 г., 17:27 ч. »
Ако беше попитал в дънни например, отдавна да ти бяха отговорили. Отделяй ги веднага. в малко аквариумче, може и без грунд. Задължителн със вода от стария аквариум. Ако имаш възможност им люпи артемия. Ако не, слагай по малко суха храна. По малко. Да не замърсиш водата

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
« Отговор #12 : петък, 27 декември 2013 г., 17:32 ч. »
ОК мерси за съвета, мисля да ги захраня с краставица, и от тези гранули за дънни рибки.

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
« Отговор #13 : неделя, 02 март 2014 г., 18:30 ч. »
Така дойде времето да махна праха от профила си. През изминалото време до сега растителността не е спряла да се развива за което се радвам много.Така изглежда аквариума ми в момента:

Валиснерията направо превзе аквариума, заради нея трябваше да направя и разместване. Махнах камъните защото не ми харесваха, и сериозно се замислям за един мангров корен в дясната част на аквариума, но това ще е след около, месец - два. Вчера бях доста учуден когато видях огнените си тетри да хвърлян, учуден бях не защото хвърляха, а защото го изядоха за отрицателно време :eyes: . Смееха ми се в лицето и казваха ти не можеш да ни размножиш :lol: . Шегата на страна, сега обмислям да ги преместя в по-малък аквариум, където ще бъдат самички, освен няколко сомчета за дъното ;) . Днес докато нащраках няколко снимки на аквариума си забелязах доста интересно анциструсче,което не е с тъмен цвят като останалите а е по - кремаво :

Ако някои си има и напредстава защо се е получило така и така ли ще си остане, евала. Ето го бащата:

Ето я и майката:

Сега за аквариума мисля да махна и Фантомите от които останаха само два ( поради неясни причини ), и да сложа една групичка от 5 Скаларии, да махна лимнофилата, да сложа по - бавно растящи растения и да сменя осветлението на една пура от 18W. Мисля че ще се получи супер но това ше е по - нататък. Ами това е за сега ако имате въпроси питайте. Ето и още няколко снимки които нащраках допълнително:

Неактивен monster_turtle

• Активен потребител
« Отговор #14 : петък, 07 март 2014 г., 16:22 ч. »
Тъй като много се зарибих по метода на Walstad реших да си направя едно малко 45 литрово аквариумче, което пак ще е със тетрички. Та ето го подготвен и на мястото си аквараиума само чака да започна:

Ето я и пръстта която минах през най - малкото сито което ми беше под ръка - перде :lol:

Та напълнихме аквариума с пръст,чиито слой беше някъде 4см. но го махнах защото ми се стори много и оставих някъде 2,5-3см. слой, да ама нямахме никакъв грунд под ръка, и се наложи на следващия ден да взема грунд и да си довърша аквариума, които стоя така празен цяла нощ:

И така на следващия ден си взех грунд които покри пръста с около 2-2,5см.

И вече започнахме да пълним директно с вода от чешмата, която беше около 23 градуса:

И тук вече го напълнихме и сложихме растенията:

По - късно видях че се образуват някакви балончета във грунда, които останувих че са метан ( ако се лъжа поправете ме ):

И накрая резултата беше такъв:

И на следващия ден, когато щях да сменям водата, забелязах че водата е размито-млечно-бяла ( това ми дойде на акъла :lol: ), дали е някакъв проблем, вие ще кажете. И тук вече сменяме водата:

Когато сменях водата, забравих нагревателя включен и ми замириса на изгоряла пластмаса, и си викам дано не се наложи да купувам нов филтър, дано, но се оказа че една от вендузите на нагревателя е изгоряла, а не филтъра. Ето го и аквариума вече почти без вода:

Доляхме си водата и вече изглежда така:

И вече с три нови обитатели - 2 рози тетра и 1 коридорасче палеатус :

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.