Автор Тема: Таймери  (Прочетено 10033 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Cecil Wormsborough

• Активен потребител
  • Публикации: 185
Отг: Таймери
« Отговор #15 : понеделник, 21 септември 2009 г., 08:11 ч. »
Boby_, прав си, но донякъде.При теб светлината е са само за "радване", ма при мен и хората който гледат растения си е необходимост.Там щеш, нещеш си имаш "ден".

Но ти това ще го разбереш като направиш рифовия  :wink1:
А проблемът с малките космати животинки, заклещени в ъгъла, е, че понякога, макар и рядко,някое от тях се оказва мангуста.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 634
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #16 : понеделник, 21 септември 2009 г., 11:41 ч. »
:) Всеки гледа света от собствената си камбанария.
А това за рифовия ми прозвуча точно като едно изказване на един кардиолог, освен това и колега-акварист. Та заведох жена ми на преглед при него. В кабинета имаше "бягаща" пътечка за някакви тестове. Жена ми попита дали ще я качи на пътечката, а докторът отвърна, че ще я качи, като направи първия си инфаркт. Та така и с рифовия, като с първия инфаркти. :)
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен banshee

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #17 : понеделник, 21 септември 2009 г., 12:16 ч. »
За надеждността откъм сигурност на експлоатация, учуден съм ... ползвам ги в къщи за какво ли не: за аквариумите, за СО-то, за кафеварката... не съм имам повреден. Не смятам също, че 30 секундно сверяване след спиране на тока е тооолкова голям минус, нито е минус сравнителната им неточност, +/- 15 минути нямат да окажат влияние на аквариума.

За холандеца в Тайланд ситуацията е аналогична...

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #18 : вторник, 22 септември 2009 г., 00:59 ч. »
А, не! Точността е съществена. Рибите привикват към режима. Виждали ли сте например как САЕ си ляга да спи като стане време за гасене на лампите? Аз съм пускал лампите ръчно да светят, защото се е налагало да си допочистя аквариума, но САЕ-тата си "лягат". Вероятно и другите риби имат биологичен часовник.

Другия проблем с точността - освен, че спират при спиране на тока, те са и безкрайно неточни. Имах 4 таймера - различно показваха времето. Много кофти, защото при мен таймера на лампите загасва, а веднага след него пък таймера на въздушната помпичка пуска въздух.

Последно - като почнат да спират тока по 5 пъти на ден и ще полудееш! Повярвай ми!

Неактивен banshee

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #19 : вторник, 22 септември 2009 г., 09:28 ч. »
офтопик
@Stas принципно си прав за рибите. Но замисляйки се, скъпите лампи и рефлектори са предназначени за растенията. Дължината на осветителния период също. Не знам дали забавяне или избързване, от предварително зададените, от 15-30 мин. ще е фатално за тях. Все пак дължината на светещата и тъмната част е една и съща макар и изместена назад или напред- от там  колкото и да е неточен таймера няма мърдане.. Рибите е възможно да се стресират и да свикват и с режима, сигурно е така и с ежеседмичното бъркане в аквариума ;) .

Пак и само при мен, без да обвързвам никой с мнение-постулат, всяка седмица при обслужването на аквариума проверявам и таймерите. Проблем не съм имал.

Относно спирането на тока, като започне ще видим. Но при мен не спира! Повярвай ми!

/офтопик

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #20 : вторник, 22 септември 2009 г., 10:31 ч. »
И при мен не спира и току го спрат за 2 часа...
Както и да е - за няколко лева разлика си взимам електронни и нямам проблеми вече.

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
« Отговор #21 : четвъртък, 01 октомври 2009 г., 09:48 ч. »
За заливането си прав, ама електронният аз съм си го настроил да ми свети през седицата сутрин от 7 до 8, после вечер от 16:30 натам, а събота и неделя да ме "радва" цял ден. Ха направи го това с механичен да видим... :)

И аз съм доволен от механичните таймери. Имам 3 и съм много доволен . Единсвената причина поради която бих го сменил е елетронен е тази, която изтъква Боби. Но и това: едно навеждане и превключване на режима и е светло :)

Неактивен Cecil Wormsborough

• Активен потребител
  • Публикации: 185
« Отговор #22 : четвъртък, 01 октомври 2009 г., 10:45 ч. »
Което ме подсеща че в Баумакс има електронни по 10 лв.
А проблемът с малките космати животинки, заклещени в ъгъла, е, че понякога, макар и рядко,някое от тях се оказва мангуста.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #23 : петък, 02 октомври 2009 г., 01:20 ч. »
И аз съм доволен от механичните таймери. Имам 3 и съм много доволен . Единсвената причина поради която бих го сменил е елетронен е тази, която изтъква Боби. Но и това: едно навеждане и превключване на режима и е светло :)

Това, което е писал Боби става и с механичен. Настройва се да свети в произволно време на стъпки от 15 минути. Не можеш да направиш само разликата в събота и неделя.

10 лв. е много добра цена!

Неактивен discusite

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 127
  • Нас. място: Сoфия
    • discusite.com
« Отговор #24 : неделя, 04 октомври 2009 г., 08:06 ч. »
Което ме подсеща че в Баумакс има електронни по 10 лв.

Цената е супер, но на мен ми е малко труден за работа. Без упътването не можах да се ориентирам как се настройва. Вярно с четене беше лесно, но после затрих книжката и сега не мога да го пренастроя. Тези от Метро ми се струват логични и никога не съм чел инструкции. Първият ми работи безотказно вече 3-4години.
 До тогава ползвах механични. Изхвърлих ги до един. Не е проблем, че изостават при спиране на тока. Проблем е, че часовниковият им механизъм е от пластмасови колелца и се износва.

Неактивен Barabata

• Активен потребител
  • Публикации: 104
  • Нас. място: Варна
« Отговор #25 : неделя, 04 октомври 2009 г., 17:16 ч. »
Инструкции разни ...

или пък

Да се надяваме че помогнахме ...

Неактивен discusite

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 127
  • Нас. място: Сoфия
    • discusite.com
« Отговор #26 : неделя, 04 октомври 2009 г., 20:19 ч. »
Мерси, но този който купих май е друг. Тези ми изглеждат от нормалните. Нормални поне за мен.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 634
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #27 : понеделник, 05 октомври 2009 г., 07:55 ч. »
Мерси, но този който купих май е друг. Тези ми изглеждат от нормалните. Нормални поне за мен.

Щракни му една снимка и го дай да го видим. Аз преди време си купих един китайски от Бриколаж и всеки път, като го настройвам, се припотявам от мислене. :) Ако е такъв, може и да мога да помогна.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.