Автор Тема: Моля дайте диагноза!  (Прочетено 2780 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dgeto

• Регистриран потребител
  • Публикации: 18
Моля дайте диагноза!
« : неделя, 29 май 2011 г., 23:40 ч. »
Здравейте имам аквариум 70 лр. с 3 златни по 5,6 см. вкарвам въздух с помпа и филтрирам със sunsun jp-013f, смяна на 30% вода всяка седмица. От 1 седмица забелязвам на едната фекалити са бели дълги тънки като конец, но от днес като чели има малко дефрмоциа в коремната област, а и от време на време се отърква но признаци за ихтио няма. Пропуснах да спомена че храня веднъж дневно с гранули aquatopik goldfish веднъж седмично с тубифекс и един ден глад, също така добавям и витамини на GBL. Кто цяло рибкаат добре си плува и не е унила, но ми се струва че има някакъв проблем. Затова ми се иска да ме насочите кам някакава диагноза за да започна точното лечение че на сляпо не ми се слагат химикали в аквариума.

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
Отг: Моля дайте диагноза!
« Отговор #1 : понеделник, 30 май 2011 г., 22:17 ч. »
Възможно е рибите да имат камшичести паразити. Обикновено при тяхното наличие има бели и продълговати изпражнения. Ако рибите имат апетит и се хранят ще е най добре да им дадеш лекарството с храната. 1 грам Трихомонацид (или Флажил, 1грам=4 хапчета по 250 мг.) се стрива на прах и го размесваш със 100 грама от храната на гранули, която използваш. От тази храна ще им даваш в продължение на 5-7 дни.

Неактивен dgeto

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : понеделник, 30 май 2011 г., 23:36 ч. »
Много благодаря такмо си мислех, че ще ме игнорират. Само се чудя за отъркавниата които правят рибките възможно ли е да имат ихтио без бели капсули по тях.

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
« Отговор #3 : понеделник, 30 май 2011 г., 23:52 ч. »
Щом нямат бели точки не е ихтиофтириус. Отъркването може да се дължи или на паразити(външни или вътрешни) или на влошени параметри на водата.

Неактивен dgeto

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : вторник, 31 май 2011 г., 11:26 ч. »
Райко мисля, че почва да се развива водняк, защото леко се е подула но още не е настръхнала. Имах такъв случай преди месец и нещо и рибката замина. Сега реших да предприема следно лечение дано краят е различен.
 Ден 1: На сутринта сложете в аквариума по 1 таблетка Трихомонацид 250 на всеки 40 литра вода. Предварително разтворете таблетките в чашка с вода - в тази форма Трихомонацид се разтваря доста трудно.
Вечерта добавете още веднъж същата доза (1 таблетка на всеки 40 л. вода).
През този ден не хранете рибите.

Ден 2: На сутринта добавете в аквариума първоначалната доза Трихомонацид (1 таблетка на всеки 40 л. вода).
Следобед или привечер нахранете рибите с накиснати във воден разтвор на Трихомонацид (половин таблетка на 20-30 мл. вода) люспи и наблюдавайте кои от рибите ядат.
Вечерта направете солидна частична смяна на водата (50%) и добавете пак 1 таблетка Трихомонацид на всеки 40 л. вода.

Ден 3: Повтаря се лечението от ден 2.

Ден 4: Повтаря се лечението от ден 2.

Към този момент би трябвало повечето риби да се хранят нормално. Ако все още има риби, които се крият и не проявяват интерес към храната, повторете лечението от последния ден. При необходимост можете да правите това около 7 дни.

След края на лечението направете 50% смяна на водата. Все пак е със същия медикамент който ми препоръча.

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
« Отговор #5 : вторник, 31 май 2011 г., 21:50 ч. »
Ако е започнала да се развива воднянка трихомонацида няма да помогне.
Метода на лечение при който трихомонацида се добавя във водата е по-слабо ефективен отколкото ако лекарството се даде директно с храната. Това лечение се прилага по-често при цихлидите(дискуси, скаларии...), които най-често спират да се хранят при появата на камшичести и не могат да приемат лекарството с храната. Предполагам, че твоята златна рибка все още се храни.

Неактивен djer

• Активен потребител
  • Публикации: 340
  • Нас. място: Варна
« Отговор #6 : вторник, 31 май 2011 г., 22:03 ч. »
Ако мислиш че воднясва рибата, по добре е бактопур директ(на Сера таблетки) и може да комбинираш с трихомонацид, само че 500мг на 50л вода. Ако е напреднала инфекцията я отпиши, но няма да имаш други случаи, разбирам,че е втори такъв, трябва и за качеството на водата да се замислиш и храната разбира се, Късмет!

Неактивен dgeto

• Регистриран потребител
« Отговор #7 : сряда, 01 юни 2011 г., 09:57 ч. »
Ами и аз тва се чудя уж всичко правая като хората. Храня по малко витамини и давам аквариума не е чак толкова малък единствено ме съмнява че при смяна на водата слагам jbl biotopol, да не е да разваля качеството на водата вместо да го оправя.

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
« Отговор #8 : сряда, 01 юни 2011 г., 10:20 ч. »
JBL biotopol ползвам и със сигурност не "разваля" водата.
Може да си сигурен, че дори и да не помага - не вреди.
Според мен златните риби са си кекави и това е. :D

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.