Автор Тема: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България  (Прочетено 9296 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« : понеделник, 30 август 2010 г., 10:55 ч. »
Здравейте,
Имаме удоволствието да ви съобщим, че след дълги преговори ще внасяме и предлагаме на Българския пазар продуктите на Американската компания Ecological Laboratories.

Информация за Microbe-Lift  и Ecological Laboratories - Чисти и кристални екологични решения

Профил на компанията
Ecological Laboratories е международна компания за биотехнологии, със седалище в САЩ. Тя е специализирана в разработването и производството на микробни продукти за естествена обработка при проблеми с околната среда, свързани с употреба на водата за различни цели и рециклиране на органични вещества.

История
През 1976, Ecological Laboratories започва производството на Microbe-Lift, нашата единствена по рода си формула, използвана за широк спектър от приложения в селскостопански, индустриални области и при обработването на отпадни води.
С течение на времето нашите специалисти установяват, че със съвсем малка промяна, това което бактериалните формули правят за комерсиалните нужди с голям мащаб, може също така да бъде значимо за приложения от по-малък мащаб като декоративни езерца и водни градини. Това е причината през 1998, Ecological да започне да пакетира Microbe-Lift в малки разфасовки за персонални потребители. Сега тази търговска категория продукти решава дори още по-широка сфера от проблеми с околната средата.
 В момента продуктите на Microbe-Lift са най-търсеният продукт, както за качеството и чистотата на водата, така и за цялостната поддръжка на Кои (KOI) и декоративни езерца. MICROBE-LIFT PL е номер 1 пречиствател за вода, търсен по име.

Естествени и екологични продукти
Така както повечето градове имат програми за рециклиране, за да намалят количеството твърди отпадъци за изхвърляне, така и природата, от самото си начало, прави своята собствена версия на рециклиране. Тя го прави, защото е необходимо да върне обратно в биосферата основните градивни блокове на живота, за да може да продължава да го поддържа.
Бактериите са тези, които извършват рециклирането в природата, а Ecological Laboratories произвежда Microbe-Lift, едни от най-добрите световни продукти за увеличаване на био-разнообразието, които позволяват на природата да не изостава спрямо новите, създадени от човека химически съединения, а също така и спрямо концентрации на замърсители, които са по-високи, от това което естествено би се случило в природата. Тези уникални продукти са направени от специална формула от полезни бактерии, които когато бъдат вкарани в замърсена област във водата или почвата, веднага започват да се размножават и да понижават нивата на химическите съединения, причиняващи замърсяването и произтичащите от него лоши миризми и вреди на околната среда.
Продуктите на Microbe-Lift почистват околната среда, премахвайки замърсителите по напълно естествен път като ги разграждат до техните основни елементи и ги връщат в биосферата. Поради факта, че Microbe-Lift са също така био-разградими и не-токсични, е напълно безопасно да се използват сред хора, домашни любимци и дивата природа. Те наистина са едни от най-екологичните продукти, налични на пазара.
В Ecological Laboratories използваме външни лаборатории за тестване на нашите продукти за получаване на независим анализ за качество. Тестването и контрола на продуктите се прави постоянно и е важна част от нашия процес по качествен контрол и интереса ни към гарантиране на качеството.

Нашата философия
Към Потребителя – В Ecological Laboratories, ние напълно осъзнаваме нашата отговорност към начина на разпореждане с околната среда и към устойчивото развитие. Предлагайки безопасни и естествени продукти, ние позволяваме на нашите клиенти също да бъдат добри управители на околната среда, по начин, по който тя ще се съхрани и запази за техните деца и внуци. За разлика от другите търговци на бактериални продукти, ние сами произвеждаме нашите бактерии, така че да сме сигурни, че всичко, предлагано с нашето име е 100% безопасно и ефективно.
Към нашите дистрибутори – Ценим високо отношенията с нашите дистрибутори и постоянно търсим начини, по които Ecological Laboratories може да осигури по-добра подкрепа и полза, за тези които продават нашите продукти. Като семейно притежаван и управляван бизнес, ние уважаваме важността на независимия дистрибутор, който може да предостави знанието и умението да помогне на своите клиенти да изберат правилния продукт и оптимално да се възползват от действието на всички продукти на Ecological.

Аквариумните продукти на Microbe-Lift  намалява усилията необходими за поддръжка и чистене на аквариума. Нашите продукти съдържат разнообразни и балансирани организми, които ще ви позволят да поддържате вашия аквариум чист, а аквариумните обитатели в него здрави. Вие ще прекарвате по-малко време в чистене и поддръжка на аквариума и ще осигурите на вашите риби дълъг здравословен живот! Продуктите са с най-високо качество и използването им е икономично.

В тази тема ще ви запознаем подробно с всеки един от продуктите на Microbe-Lift.

Има няколко основни категории продукти предлагани от Microbe-Lift:
1.Бактериални продукти
2.За рифови и морски аквариуми
3.Подобрители на водата за рифови, морски и сладководни аквариуми.
4.Имуностимуланти и продукти които се грижат за здравето на вашите риби.
5.Филтърни пълнежи
6.Специализирани продукти за определени видове риби
7.Храни за риби
8.За контрол на водораслите и стимулиране растежа на растенията.
9.Тестове за качествата на водата

Страници, на които можете да намерите повече информация:
http://www.microbelift.com - Официалния сайт на Ecological Laboratories
Microbe-Lift Bulgaria - официалния сайт за представителите в Европа и България (скоро и на Български език....)

Продуктите ще са налични на българския пазар в началото на месец октомври.
Търговците които желаят да предлагат продуктите на Microbe-Lift могат да се свържат с нас чрез посочените контакти в Онлайн зоомагазин Пет Пау.
Ще се радваме да отговорим на всичките ви въпроси!
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #1 : понеделник, 30 август 2010 г., 11:02 ч. »
Първия продукт който ще представим е от групата на бактериалните продукти. Тези продукти са уникални по състав и са без аналог на пазара.

MICROBE-LIFT/ SPECIAL BLEND
За СОЛЕНА и СЛАДКА ВОДАЦялостна еко система в контейнер

Характеристики и ползи:
• Значително намалява нуждата от смяна на водата
• Намалява честотата на почистване
• Подходящ е за рибки, живеещи и в солена, и в сладка вода
• Без химикали!
• Добавете в новия аквариум за биологична цикличност и подобряване на средата
• Органичен разтворител на отпадъци
• Стимулира по естествен начин растежа на растенията
• Намалява нивата на амоняк и биологично намалява нитратите
• Премахва миризми и почиства мътната вода
• Биологически поддържа аквариуми, които вече се използват
• Повишава способността на растенията да оползотворяват светлината, водата и храната.
• Разгражда утайката върху дънния чакъл, растенията, камъните и др.
• Разгражда протеиновата пяна.

Тези бактерии са съвместими с биологическите филтри и с UV осветлението. UV осветлението трябва да бъде изключено за 48-72 часа след използването на този продукт. Това ще позволи на бактериите да достигнат до своя най-активен стадии на развитие.

MICROBE-LIFT/ Special Blend не може да неутрализира хлор, хлорамин или тежки метали.

MICROBE-LIFT/ Special Blend действа добре и при наличието на активен въглен и е съвместим с продукти на базата на медта.

Тъй като всеки контейнер MICROBE-LIFT се отглежда индивидуално, може да има разлика в цвета между отделните контейнери. Тези разлики в цвета не означават разлики в качеството на продукта. Всички частици в течността са суспендиран биофилм, който се е отлепил от повърхността на контейнера. Изкривяването или разширяването на контейнера се дължи на разликите в налягането, които са резултат от температурните разлики, тъй като контейнерът е запечатан.

*Солена вода – бактериите в този продукт остават ефективни, ако се използват в морска среда със специфична плътност между 1.017 и 1.025. В аквариуми с морска вода добавете солената смес за аквариуми и оставете водата да циркулира 24 часа, след което проверете и нагласете плътността. Добавете бактериите след като водата е циркулирала в продължение на 24 часа.

Солените океани са изключително стабилна среда с много малки флуктуации в нивото на pH. Океанските води разтварят отпадъците от рибите и органичната материя. Бактериите в MICROBE-LIFT/ Special Blend помагат за разтварянето на разлагащата се органична материя и за циркулацията на определени елементи, напр. азот и сяра и др., които биха могли да се наслоят в аквариума ви.

Този продукт НЕ Е химикал. Той е безвреден за хората, животните, рибките и растенията. Тъй като не можем да контролираме вече съществуващата динамика в отделните аквариуми, информацията и инструкциите представени по-горе съдържат множество променливи. Много от ситуациите могат да са уникални по своето естество. Ако имате въпроси, моля пишете ни на info@microbelift.com.
MICROBE-LIFT/Special Blend мирише на сероводород, като миризмата изчезва бързо.

С опаковка от 118 милилитра можете да обслужвате аквариум с обем 114 литра до 16 седмици
С опаковка от 251 милилитра можете да обслужвате аквариум с обем 246 литра до 32 седмици
С опаковка от 473 милилитра можете да обслужвате аквариум с обем 283 литра до 48 седмици

Разклатете добре преди употреба.

Добавете бактериите директно в аквариума или филтъра.

Брой на рибките/Площ/Кислород
Размерът на Вашия аквариум, както и температурата на водата, влияят на нивото на кислорода. Нивото на кислород и площта на Вашия аквариум ще определят подходящия брой на рибките за Вашия аквариум. По-високо ниво на кислород означава възможност за повече рибки. Преди да добавите друга форма на живот, Вашият аквариум трябва да бъде адекватно наситен с въздух с цел да предостави нужния кислород на рибките Ви и на аеробните бактерии, съдържащи се в MICROBE-LIFT/Special Blend.

Изчакайте 72 часа след слагането на лекарства (антибиотици) преди да добавите бактериите.

Всички бактериални продукти MICROBE-LIFT могат да се използват заедно. Но при използването на няколко бактериални продукти MICROBE-LIFT намалете дозировката на втория продукт с 50%. След добавянето на бактериите, следете нивото на pH.

Срок на годност
Неотворен - 2 години
Отворен - 1 година
Бактериите в контейнера трябва да останат в оригиналния си контейнер, тъй като ако бъдат преместени в друг съд може да загубят ефективността си.

Внимание
Съхранявайте продукта далеч от деца. Не е за вътрешна употреба.
Ако попадне в отворена рана, измийте със сапун и вода.

Дозировка
В тази кутия има безплатна дозираща чаша.


РАЗМЕР НА АКВАРИУМА40-55 литра75-115 литра210-245 литра285 литра415 литра
ДОЗИРОВКА
Ден 1 -  15mL.30mL.60 mL.75 mL.120 mL.
Ден 8, 15, 22, 29 -  10mL.    20 mL. 40 mL. 50 mL.80 mL.
Ден 8, 15, 22, 29 -  5mL.10mL.15 mL.20 mL.30 mL.

Бележка: солената вода забавя действието на бактериите. За по-бързи резултати добавете 25-50% повече от продукта.

Оригиналния текст на английски език можете да намерите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/bacterial-products/special-blend/
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #2 : вторник, 31 август 2010 г., 08:23 ч. »
Здравейте отново!
Следващия продукт от бактериялната гама на MICROBE-LIFT е:

NITE-OUT II нитрифицираща бактерия
Съдържа: Nitrosomonas NitrospiraСпециална формула за бързо намаляване на нивата на амоняк и нитрити
Намалява токсичността от амоняка и нитритите

Може да се използва за соленоводни и сладководни аквариуми.

MICROBE-LIFT/ Nite-Out II е създаден специално за аквариуми с морски условия. Неговото високо специализирано съчетание от нитрифициращи култури е специално създадено да отстранява амоняка чрез естествен биологически процес, наречен нитрификация. Културите, съдържащи се в  MICROBE-LIFT/ Nite-Out II, ще създадат, подпомагат или стабилизират и поддържат нитрификацията във водата в аквариума, като отстраняват токсичния ефект на амоняка. MICROBE-LIFT/ Nite-Out II течни нитрифициращи бактерии съдържа подбрани щамове на  Nitrosomonas, Nitrospira и Nitrobacter. Nitrosomonas окислява амонякът до нитрит, а Nitrobacter и Nitrospira окисляват нитрита до нитрат.

MICROBE-LIFT/ Nite-Out II се състои от подбрани микроорганизми, които са автотрофни – могат да използват въглеродния диоксид като единствен източник на въглерод – като растат относително бавно и изискват специфични условия за да достигнат оптимален ръст, а обикновено скоростта на делене на клетката е между 8 и 16 часа. Тяхната работа и скорост на растеж се влияят от параметрите на околната среда, нужни за нитрификация.

Инструкции
За оптимална нитрификация и отстраняване на амоняка, първо третирайте своя аквариум с MICROBE-LIFT/ Nite-Out II с подбрани култури за да намалите органичните нива, които биха могли да попречат на естествения процес на нитрификация. Тъй като нитрификацията изисква достатъчно ниво на алкалност, проверете нивото на  pH в аквариума. 
Бележка: Солената вода забавя работата на бактериите. За по-бързи резултати, добавете 25-50% повече от продукта.

Дозировка
• Проверете нивото на амоняка в аквариума.
• За нови аквариуми – добавяйте 5 милилитра на 38 л вода през ден, докато достигне приемливо ниво на амоняка.
• За вече работещи аквариуми – добавяйте 5 милилитра на 38 л след всяко частично сменяне на водата, както и всеки път, когато добавяте нови рибки в аквариума.

Внимание
• Съхранявайте далеч от деца.
• Мийте ръцете си след употреба.
• Ако почувствате парене в очите, изплакнете ги с вода в продължение на 15 минути.
• Не използвайте вътрешно.

БЕЛЕЖКА: Срокът на годност е 18 месеца. НЕ ЗАМРАЗЯВАЙТЕ. Съхранявайте продукта при стайна температура. Да не се излага на слънчева светлина. Дръжте в хладилника на температура между  4 градуса C и  7 градуса C след отваряне за да удължите срока на годност. Разклатете добре преди употреба.

Оригиналния текст можете да намерите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/bacterial-products/nite-out-ii/
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #3 : вторник, 31 август 2010 г., 23:05 ч. »
Здравейте отново!
Следващия продукт който ще ви представим отново е от групата на бактериалните продукти предлагани от Microbe-Lift.

MICROBE-LIFT Gravel & Substrate Cleaner
ПОЧИСТВА ЧАКЪЛА И СУБСТРАТА
Естествен и неразяждащ
Почиства субстратите в аквариума без да ги отстраняваМоже да се използва както за соленоводни така и за сладководни аквариуми.

•Осигурява бързо и естествено премахване на тиня и мръсотия
•80% по-бърз от бактериалните продукти
•Намалява и втвърдява храната, включително и фосфатите
•Органичен, на базата на микроби

Разработван в продължение на години, MICROBE-LIFT/ Gravel & Substrate Cleaner ускорява биологическото разлагане на органичните отпадъци на дъното на аквариума, които могат да се превърнат в токсични за рибките и флората.

Тъй като органичните твърди вещества започват да се натрупват на дъното на аквариума, те започват да се разлагат, изпускайки токсични газове и вторични продукти в аквариума. Тези газообразни вторични продукти застрашават рибките, флората и фауната.
MICROBE-LIFT/ Gravel & Substrate Cleaner биологически разгражда органичната тиня и мръсотията на дъното с минимални промени в средата, намалявайки и премахвайки потенциално опасните газове и същевременно спомага за почистването на водата във Вашия аквариум. 

MICROBE-LIFT/ Gravel & Substrate Cleaner съдържа естествено целулозно вещество, избрани биологични катализатори и специални микроби, които са доказали ефективността си за намаляването на тинята в аквариума.

MICROBE-LIFT/ Gravel & Substrate Cleaner ще обезцвети водата в аквариума Ви 48-96 часа след добавянето му.
MICROBE-LIFT/ Gravel & Substrate Cleaner ще помогне и за избистрянето на замърсената вода в аквариума.

Препоръчва се да се използва с всички бактериални и ензимни продукти на Microbe-Lift.

Инструкции
За субстрат, които съдържа 0.65 см (¼ инча) или повече твърди частици, сложете 10 mL. от MICROBE-LIFT/ Gravel & Substrate Cleaner на 38 л вода в аквариума.

Пример:   

Размер на аквариума              Дозировка
227 л. 12 чаени л. (4 суп.л./60 mL.)
285 л.15 чаени л. (5 суп.л./75 mL.)

Използвайте според инструкциите през седмица, докато субстратът се изчисти, след което следвайте плана за дозиране за поддържане на субстрата, показан по-долу.
Поддържане на субстрата – за субстрат, които съдържа  0.65 см (¼ инча) или по-малко твърди частици, сложете 5 mL. от MICROBE-LIFT/ Gravel & Substrate Cleaner на 38 л вода в аквариума.

Размер на аквариума              Дозировка
227 л. 6 чаени л. (2 суп.л./30 mL.)
285 л.7 ½ чаени л. (2 ½ суп.л./37 mL.)
   
Използвайте според инструкциите всеки месец. Ако съдържанието на твърди частици в субстратът надвиши ¼ инча следвайте плана за дозиране за изчистване на субстрата.

Внимание
• Съхранявайте далеч от деца.
• Следвайте инструкциите внимателно.
• Избягвайте контакт с кожата или очите. Ако продуктът попадне на кожата или в очите, измийте добре със студена вода.

Този продукт е предназначен за използване с всички видове декоративни и аквариумни рибки, но не и за риби, предназначени за консумация от хора.

Този продукт е безцветен, но може леко да оцвети водата. Не се притеснявайте. Активната съставка е естествен продукт и ще Ви помогне за избистрянето на водата, както и за преработването на органичните частици в аквариума.

Оригиналния текст можете да намерите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/bacterial-products/gravel-and-substrate-cleaner/
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #4 : сряда, 01 септември 2010 г., 20:33 ч. »
MICROBE-LIFT/ Bacterial Aquarium BalancerМоже да се използва в сладка и солена вода.
Без миризма
•   Предотвратява „синдрома на новия аквариум”
•   Помага да се премахнат амоняка и  нитритите
•   Осигурява бързо редуциране на органичните отпадъци
•   Помага за почистването на  филтри, орнаменти и грунд
•   Помага да се намали загубата на риби
MICROBE-LIFT/ Bacterial Aquarium Balancer вкарва в екосистемата на вашия аквариум милиони полезни бактерии. Те спомагат за намаляването на органичните отпадъци върху орнаменти, грунд и филтърни системи.
Бактериите  са естествени, не-патогенни и ще намалят органичните отпадъци, които рибите изхвърлят.
Когато добавяте нови аквариумни обитатели в аквариума ви, винаги следвайте стандартните инструкции за концентрацията на NH3 и NO2. Наличието на амоняк и/или  нитрити показва, че аквариумът е пренаселен.

Внимание:
•   Пазете далеч от деца
•   Следвайте стриктно указанията за ползване
•   Избягвайте контакт с кожата и очите. При случаен контакт, измийте обилно със студена вода

Този продукт е предназначен за използване за всички видове декоративни и аквариумни рибки, но не и за риби, предназначени за човешка консумация.

Указания за ползване:
За стартиране на аквариуми: В началото използвайте MICROBE-LIFT/Dechlorinator, за да премахнете хлор и  хлорамин , които могат да се съдържат във водата.
За нови аквариуми: През следващите 3 седмици добавяйте по 5 мл. от MICROBE-LIFT/ Bacterial Aquarium Balancer на всеки 76 литра аквариумна вода веднъж седмично. След което следвайте инструкциите за вече установени аквариуми по-долу.
За вече установени аквариуми: Веднъж месечно и след всяка смяна на вода, добавяйте по 5 мл.  от MICROBE-LIFT/Bacterial Aquarium Balancer на всеки 38 литра вода. Също така MICROBE-LIFT/ Bacterial Aquarium Balancer се добавя след всяко почистване на филтъра, смяна на филтъра или 48 часа след третиране с лекарства.
Забележка: Солената вода забавя действието на бактерията. За по-бързи резултати добавяйте по 25%-50% повече от продукта.

Оригиналния текст можете да намерите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/bacterial-products/bacterial-aquarium-balancer/
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #5 : четвъртък, 02 септември 2010 г., 21:45 ч. »
MICROBE-LIFT GFCI
GEL FILTER CARTRIDGE INOCULANT
Може да се използва като за соленоводни така и за сладководни аквариуми.
В лесна за употреба бутилка

Очаква се получаването на патент за този продукт.

•   Съдържа 2,5 милиона CFU (Colony forming units – единици за формиране/завъждане на колония) за милилитър от гела
•   Незабавно установява биологичната активност
•   Стабилизира бързо средата в аквариума
•   Използва се при поставянето на нова филтърен пълнеж или след всяко почистване на филтърен пълнеж.
•   Използва се всеки път, когато слагате нов филтърен пълнеж във вашата филтърна система

MICROBE-LIFT/ Gel Filter Cartridge Inoculant представлява технологичен пробив, защото е първият продукт, който ви позволява да сложите бактериите точно там където искате да бъдат и те ОСТАВАТ ТАМ.

MICROBE-LIFT/ Gel Filter Cartridge Inoculant бързо ще се прикрепи и насели всички видове филтърни пълнежи, включително пяна, фибри, био-топки, керамичен пълнеж и др. Това ще спомогне за бързото установяване на необходимата биологична активност във филтъра ви за скоростно стабилизиране на аквариумната среда. Гелът също така ще помогне да се запази активността във вашия филтър, когато чистите или подменяте пълнежа.
•   Слага се лесно върху кошниците с филтърния пълнеж без да са разлива или разцапва.
•   Съдържа естествено срещани био-полимери, които помагат на организмите бързо да се закрепят по пълнежа, позволявайки времето за стартиране на филтър да се намали с 80%.
•   Помага бързото стабилизиране на средата в аквариума при стартирането и премахва преходната нестабилност, която се получава, когато филтърния пълнеж се чисти или сменя.
•   Позволява по-често почистване на филтъра без последващата нестабилност, за случаите когато аквариума има високо ниво на твърди органични отпадъци и честото почистване е благоприятно.
•   Намалява необходимостта от често почистване като ускорява разграждането на твърдите органични вещества, които могат да доведат до сериозна нужда от поддръжка.
•   Помага да се установи денитрификацията във филтъра, което може да намали нивото на нитрати в аквариума.

Указания за ползване
 Намажете MICROBE-LIFT/Gel Filter Cartridge Inoculant директно върху вашата филтърен пълнеж или гъба. Оставете гелът за един до два часа да се абсорбира във филтърния пълнеж или гъбата, преди да го/я върнете във филтъра. Нанесете гела по всички ъгли на филтърната касета. Ако филтърната гъба е правоъгълна, добавете две какпки повече в средата й. След като я върнете, изключете за един до два часа помпата за вода, при условие че водата може да остане достатъчно оксидирана за такъв период от време без циркулация.

Прилагайте MICROBE-LIFT/Gel Filter Cartridge Inoculant всеки път, когато чистите или сменяте филтърния пълнеж или гъби; когато нивото на нитрати надмине – 0,6 mg/L или когато е необходимо да поддържате вашия филтър или скимер в оптимален режим на работа.
Забележка: Солената вода забавя действието на бактериите. За по-бързи резултати в морска среда, използвайте повече от гела.

Внимание:
•   Да се избягва контакт с очите. Изплакнете веднага, ако се наложи.
•   Да се използват ръкавици, за да се избегне контакт с кожата или открити/отворени рани. При контакт, измийте със сапун и вода.
•   Да не се поглъща.
•   Да се пази от деца.

Оригиналния текст можете да намерите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/bacterial-products/gel-filter-cartridge-inoculant/
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен malomir

 • Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
 • Aquaportal меринджей
 • *****
 • Публикации: 6 920
 • Нас. място: Варна
 • Пол: Мъж
 • Българкият сайт за атерини
  • www.rainbowfishbg.com
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #6 : четвъртък, 02 септември 2010 г., 23:54 ч. »
Чета и чак не ми се вярва за тези продукти. Аз съм първия ви клиент със сигурност. Когато имате готовност с цените, бих ви помолил да ни известите. Предварително благодаря!

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #7 : петък, 03 септември 2010 г., 08:30 ч. »
Здравейте,
Радвам се че има интерес към тези продукти!
Ровейки се из интернет за информация за нашето хоби попаднах на тези продукти преди около 2-3 месеца.
След като прочетох подробно за тях, аз си зададох въпроса:
Дали всичко написано е вярно и ако да, защо още не се предлагат в България?
Свързах се с екипа на Microb-Lift и ме препратиха към официалните представители за Европа.
На въпроса "Наистина ли са толкова добри продуктите на МЛ, или това е само търговски трик?" ми беше ми казано: "Знам че звучи като магия, но е вярно. Това са продукти от много висок клас и тяхното качество не може да се сравни с нито един предлаган продукт от други фирми, ние сами си произвеждаме бактериите и гарантираме че тези продукти работят!"
Така че, реших да ги предложа на нашия пазар. Договорихме се, и в момента текът процедури по приготовление на стоките за изискванията на Българския пазар.
За съжаление, още не съм се убедил лично в ефективността на продуктите, но аз ще съм първия който ще ги пробва, и ако не бях убеден че наистина действат по описания начин, не бих вложил всичкото си време и усилия за да може Microbe-Lift да стъпи на Българския пазар.
От къде ще можете да закупите продуктите, ще обявим веднага след като имаме готовност!
Дано информацията да е полезна за хората които се занимават с акваристика!
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Boby_

 • Цихлидиот
 • Aquaportal мениджър
 • *****
 • Публикации: 3 635
 • Нас. място: София
 • Пол: Мъж
  • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #8 : петък, 03 септември 2010 г., 11:57 ч. »
Да, доста интересни неща има. Вече съм си набелязал две-три, които могат да са ми от огромна полза в претоварения ми аквариум. :) Чакаме цени и начин на закупуване.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #9 : петък, 03 септември 2010 г., 12:38 ч. »
Ако имате желание за конкретни продукти, не е лошо да ми кажете към кои точно проявявате интерес.
По този начин ще гарантираме че веднага след като ги внесем ще има достатъчно от желаните продукти.
Това го казвам защото в началото няма да се внесе цялата гама продукти, така че има вероятност да сте си харесали нещо което няма да бъде внесено...
Разбира се,  това че сте казали че имате желание да изпробвате някой от продуктитене значи че се обвързвате с задължителна покупка все пак не са обявени цени. Просто би било добре за нас да разберем накъде е насочен потребителския интерес.

Благодаря
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Boby_

 • Цихлидиот
 • Aquaportal мениджър
 • *****
 • Публикации: 3 635
 • Нас. място: София
 • Пол: Мъж
  • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #10 : петък, 03 септември 2010 г., 12:47 ч. »
На мен лично ми прави изключително добро впечатление фактът, че в съдържанието на Nite Out II са посочени конкретните родове бактерии, които се съдържат вътре. Преди време заради една статия (ето тази) писах писма до няколко водещи фирми, произвеждащи "био-стартери" за аквариуми с молба да ми кажат какви точно бактерии влагат в продуктите си. Получих отговори от по-малко от половината и всички бяха уклончиви. Прави впечатление също така, че за пръв път виждам фирма, която е осъзнала ролята на Nitrospira и се е съобразила с последните проучвания по въпроса, макар все още да не са се отказали от Nitrosomonas. :)

Колкото до това кое представлява интерес, за мен това са MICROBE-LIFT GFCI и MICROBE-LIFT Gravel & Substrate Cleaner.

"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #11 : петък, 03 септември 2010 г., 14:24 ч. »
Да, наистина е интересно това, че обявяват какви бактерии съдържа препарата.
Тука ще си позволя да пресъздам още един коментар на МЛ на моя въпрос за действието на продуктите. Това изявление го има и на клипче в ютуб ако не се лъжа..
"За разлика от другите фирми предлагащи бактериялни продукти, ние сами произвешдаме и опаковаме бактериите. Другите фирми поръчват своите бактерии на производител, за това не знаят какви точно бактерии съдържа продукта."

Колкото до факта че се съобразяват с последните проучвания по въпроса, коментарът е само един и вече е написан в информацията за производителя в първия ми пост:
"Профил на компанията
Ecological Laboratories е международна компания за биотехнологии, със седалище в САЩ. Тя е специализирана в разработването и производството на микробни продукти за естествена обработка при проблеми с околната среда, свързани с употреба на водата за различни цели и рециклиране на органични вещества."

Бактериалните продукти ще бъдат внесени. Те са един вид стартиращия пакет за пазара.
Моята молба беше свързана по скоро с другите продукти,  като ПХ буфери, Специализираните препарати за дискуси, цихлиди, златни риби  и тнт.

Ето едно кратко филче за фирмата, за хората които разбират англииски:
Ecological Laboratories


А тук може да се чуе малко повече за Nite Out II и за Special Blend:
Microbelift.mov

Благодаря за информацията
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #12 : петък, 03 септември 2010 г., 23:20 ч. »
MICROBE-LIFT/ THERAP
За СОЛЕНА и СЛАДКА ВОДА• Създава естествена екосистема в аквариума, за по-добро здраве на рибките и по-високо качество на водата
• Подходящ за солена и сладка вода
• Без химикали
• Повишава устойчивостта срещу патогени и паразити
• Създава и поддържа симбиозни микробни популации
• Поддържа биологично здравословна екосистема в аквариума, резултатът от която е благотворна среда за размножаване
• Стимулира имунната система на рибките
• Спомага за растежа на рибките
• Допринася за увеличаване на количеството на разтворения кислород
• Спомага дишането и газовата обмяна
• Окислява както амоняка, така и нитритите. Намалява нитратите
• Влияе благотворно при свъхпопулация
• Намалява стреса на средата
• Преработва отпадъците на рибките
• Прочиства и спомага за поддържането на биологическите филтри   
• Съвместим с по-голямата част от флората и фауната в аквариума
• Ефективен при голям обхват на pH
• Не променя значително минералния баланс на водата в аквариума
• Премахва вредните миризми

Аквариуми с морска вода

*Солена вода – бактериите в този продукт остават ефективни, ако се използват в морска среда със специфична плътност между 1.017 и 1.025. В аквариуми с морска вода добавете солената смес за аквариуми и оставете водата да циркулира 24 часа, след което проверете и нагласете плътността. Добавете бактериите след като водата е циркулирала в продължение на 24 часа.

Солените океани са изключително стабилна среда с много малки флуктуации в нивото на pH. Океанските води разтварят отпадъците от рибите и органичната материя. Бактериите в MICROBE-LIFT/TheraP помагат за разтварянето на разлагащата се органична материя и за циркулацията на определени елементи, напр. въглерод и азот и др., които биха могли да се наслоят в аквариума ви.

MICROBE-LIFT/TheraP мирише на сероводород, като миризмата изчезва бързо.
Разклатете добре преди употреба.

Дозировка 
В тази кутия има безплатна дозираща чаша.

РАЗМЕР НА АКВАРИУМА         40-55 литра     75-115 литра     210-245 литра   285 литра      415 литра     
ДОЗИРОВКА
Ден 1  20mL30mL60 mL. 75 mL.120 mL.
Ден 8, 15, 22, 29     10mL20 mL40 mL.50 mL. 80 mL.
Поддръжка всяка втора седмица          5mL  10mL15 mL.20 mL. 30 mL.
                                            
Добавете бактериите директно в аквариума или филтъра.
Бележка: солената вода забавя действието на бактериите. За по-бързи резултати добавете 25%-50% повече от продукта. Тези бактерии са съвместими с биологическите филтри и с UV осветлението. UV осветлението трябва да бъде изключено за 48-72 часа след използването на този продукт. Това ще позволи на бактериите да достигнат до своя най-активен стадии на развитие.

MICROBE-LIFT/TheraP
действа добре и при наличието на активен въглен и е съвместим с продукти на базата на медта.

Препоръчаната дозировка може да бъде променяна с цел да се приспособи към популацията от риби във Вашия аквариум. Силният хлор и хлораминът, както и някои лекарства за рибки, може да имат неблагоприятен ефект върху ефективността на този продукт.
Изчакайте 72 часа след слагането на лекарства (антибиотици) преди да добавите бактериите.
Този продукт не е лекарство и не бива да се използва за лечение на инфекции или болести в напреднал стадии. Той трябва да се използва предимно с превантивна цел.
 
Всички бактериални продукти MICROBE-LIFT могат да се използват заедно. Но при използването на няколко бактериални продукти MICROBE-LIFT намалете дозировката на втория продукт с 50%. След добавянето на бактериите, следете нивото на pH.

Тъй като всеки контейнер MICROBE-LIFT се отглежда индивидуално, може да има разлика в цвета между отделните контейнери. Тези разлики в цвета не означават разлики в качеството на продукта. Всички частици в течността са суспендиран биофилм, който се е отлепил от повърхността на контейнера. Изкривяването или разширяването на контейнера се дължат на разликите в налягането, които са резултат от температурните разлики, дължащи се на факта, че контейнерът е запечатан.

Този продукт НЕ Е химикал. Той е безвреден за хората, животните, рибките и растенията. Тъй като не можем да контролираме вече съществуващата динамика в отделните аквариуми, информацията и инструкциите представени по-горе съдържат множество променливи. Много от ситуациите могат да са уникални по своето естество. Ако имате въпроси, моля пишете ни на info@microbelift.com.

Внимание
Съхранявайте продукта далеч от деца. Не е за вътрешна употреба.
Ако попадне в отворена рана, измийте със сапун и вода.

Срок на годност
Неотворен - 2 години
Отворен - 1 година
Бактериите в контейнера трябва да останат в оригиналния си контейнер, тъй като ако бъдат преместени в друг съд може да загубят ефективността си.

Оригиналния текст можете да намерите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/bacterial-products/therap/
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #13 : вторник, 07 септември 2010 г., 20:51 ч. »
Здравейте,
Ето информация за следващия продукт на Microbe-Lift

Artemiss (За сладководни аквариуми)


 
Отстранява паразитните болести по напълно естествен начин
Осигурява ефективно лечение без химикали срещу следните бактериални зарази:
•   Bacterial dropsy - воднянка
•   Bulging eyes – изпъкнали очи
•   Fungus - плесени
•   Ulcers – кожни язви
•   Milky skin – млечна кожа
•   Mouth rot –гниене на устата
•   Fin/tail rot - гниене на плавниците и опашката
•   Raised scales – повдигнати люспи

MICROBE-LIFT/Artemiss е единствен по рода си имунно подобрител на билкова основа, който намалява бактериалните и гъбични инфекции.
•   Той ще помогне да се укрепи естествената имунна система на рибите, без риск да се изгради резистивност на паразитите към продукта, както може да се получи при използването на антибиотици
•   Продуктът ще прогони патогенните бактерии от рибите, а без приемник те накрая умират.
•   Регенерирането на увредената тъкан се стимулира и ускорява, докато не останат никакви следи от раната

Разклащайте добре преди употреба.

Начин на употреба
Разклатете продукта много добре преди да го използвате. Махнете всякакъв вид активен въглен и/или зеолит от филтрите. Оставете биологичните филтри да продължат да работят.

Дозировка
Добавяйте по 1 мл. от  MICROBE-LIFT/Artemiss на 19 литра (5 гал.) всеки ден в продължение на 10 дена, или добавяйте по 1 супена лъжица. (5 мл.) на 95 л. (25 гал.) всеки ден в продължение на 10 дена. При по-тежки случаи, може да се наложи по-продължително лечение, докато се постигнат видими резултати.

Дозировка при добавяне на нови риби
Когато добавяте нови риби в карантинния или нормалния аквариум, редувайте поставянето на MICROBE-LIFT/Herbtana и MICROBE-LIFT/Artemiss  със стандартните дози през 12 часа, докато не добавите по две дози от всеки продукт. Това ще подейства като стимулант на имунната система и ще намали стреса при рибите.

MICROBE-LIFT/Artemiss е безопасен продукт за всички обитатели на аквариума. Той е от голяма помощ при аклиматизирането на рибите към нова среда.
MICROBE-LIFT/Artemiss  има две години срок на годност при престой в магазина (не отворен), ако се съхранява при стайна температура и в оригиналната си бутилка. Не позволявайте да замръзва.

С разфасовка   от 118мл. може да се обработи до 2233 л. (590 gal.) аквариум
С разфасовка   от 236мл. може да се обработи до 4467 л. (1180 gal.) аквариум
С разфасовка   от 473мл. може да се обработи до 8952 л. (2365 gal.) аквариум
 
Внимание
•   Не използвайте продукта едновременно с други лекарства или лечения
•   Не използвайте продукта с всякакви алгйиацити (algaecides) или продукти на основата на мед
•   Избягвайте контакт с очите. При контакт, изплакнете обилно очите със СТУДЕНА вода
•   Пазете далеч от деца
Този продукт е предназначен за употреба за различни видове декоративни и аквариумни риби, но не бива да бъде използван при риби, предназначени за човешка консумация.

Оригиналния текст можете да видите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/fish-health/artemiss/artemiss-freshwater/


Artemiss (За соленоводни аквариуми)


 
Отстранява паразитните болести по напълно естествен начин
Осигурява ефективно лечение без химикали срещу следните бактериални зарази:
•   Bacterial dropsy - воднянка
•   Bulging eyes – изпъкнали очи
•   Fungus - плесени
•   Ulcers – кожни язви
•   Milky skin – млечна кожа
•   Mouth rot – гниене на устата
•   Fin/tail rot – гниене на плавниците и опашката
•   Raised scales– повдигнати люспи

MICROBE-LIFT/Artemiss е единствен по рода си имунно подобрител на билкова основа, който намалява бактериалните и гъбични инфекции.
•   Той ще помогне да се укрепи естествената имунна система на рибите, без риск да се изгради резистивност на паразитите към продукта, както може да се получи при използването на антибиотици
•   Продуктът ще прогони патогенните бактерии от рибите, а без приемник те накрая умират.
•   Регенерирането на увредената тъкан се стимулира и ускорява, докато не останат никакви следи от раната

Разклащайте добре преди употреба.

Начин на употреба
Разклатете продукта много добре преди да го използвате. (По време на лечението) Изключете UV стерилизатор, протеиновия скимер и генератора на озон. Оставете биологичните филтри да продължат да работят.  Най-добри резултати ще има, ако продуктът се приложи възможно най-скоро след откриването на паразитите.

Дозировка
Добавяйте по 1 мл. от  MICROBE-LIFT/Artemiss на 19 литра (5 гал.) всеки ден в продължение на 10 дена, или добавяйте по 1 супена лъжица  (5 мл.) на 95 л. (25 гал.) всеки ден в продължение на 10 дена. При по-тежки случаи, може да се наложи по-продължително лечение, докато се постигнат видими резултати.

Дозировка при добавяне на нови риби
Когато добавяте нови риби в карантинния или нормалния аквариум, редувайте поставянето на MICROBE-LIFT/Herbtana и MICROBE-LIFT/Artemiss  със стандартните дози през 12 часа, докато не добавите по две дози от всеки продукт. Това ще подейства като стимулант на имунната система и ще намали стреса при рибите.
MICROBE-LIFT/Artemiss е безопасен продукт за всички обитатели на аквариума. Той е от голяма помощ при аклиматизирането на рибите към нова среда.
MICROBE-LIFT/Artemiss  има две години срок на годност при престой в магазина , ако се съхранява при стайна температура и в оригиналната си бутилка. Не позволявайте да замръзва.

С разфасовка   от 118мл. може да се обработи до 2233 л. (590 gal.) аквариум
С разфасовка   от 236мл. може да се обработи до 4467 л. (1180 gal.) аквариум
С разфасовка   от 473мл. може да се обработи до 8952 л. (2365 gal.) аквариум
 
Внимание
•   Не използвайте продукта едновременно с други лекарства или лечения
•   Не използвайте продукта с всякакви алгйиацити (algaecides) или продукти на основата на мед
•   Избягвайте контакт с очите. При контакт, изплакнете обилно очите със СТУДЕНА вода
•   Пазете далеч от деца
Този продукт е предназначен за употреба за различни видове декоративни и аквариумни риби, но не бива да бъде използван при риби, предназначени за човешка консумация.

Оригиналния текст можете да видите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/fish-health/artemiss/artemiss-reef/
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

Неактивен Pet-Paw.com

 • Активен потребител
 • ****
 • Публикации: 24
 • Онлайн зоомагазин
  • Зоомагазин Пет Пау
Отг: pet-paw.com и продуктите на Microbe-Lift в България
« Отговор #14 : четвъртък, 09 септември 2010 г., 22:51 ч. »
Herbtana (За сладководни аквариуми)Отстранява паразитните болести по напълно естествен начин
Продуктът осигурява лечение без химикали, което е ефективно за следните паразитни болести:

•   White Spot (Ich) - Бели точки (ихтио) Ихтиофтириус
•   Costia - Камшичест микроорганизми
•   Flukes (gill & skin) - метили по кожата и хрилете 
•   Trichodina - Кръгли едноклетъчни с шапковидна форма
•   Chilodonella - Хилодонела
•   Oodinium - Кадифена болест

MICROBE-LIFT/Herbtana е уникален имуно-стимулант на растителна основа, който намалява skin flukes, gill flukes, Ich, Oodinium, Costia, Chilodonella и Trichodina. Паразитните инфекции се характеризират със симптоми като млечна кожа, проблясване и трудно дишане.
Обикновено, паразитите винаги се намират в ниски нива по повечето риби. Техните нива естествено се контролират от имунната система на рибата. В случай на по-голям стрес, обаче, директно се засяга способността на имунната система да отговаря за изискванията си за контрол на естественото ниво на паразитите. 

MICROBE-LIFT/Herbtana подпомага имунната система на рибата, прогонвайки излишните паразити. Тъй като те не могат да се върнат при рибата по време на лечението, по-голямата част от тях измират без приемник.
Разклащайте добре преди употреба.

Начин на употреба
Разклатете продукта много добре преди да го използвате. Махнете всякакъв вид активен въглен и/или зеолит от филтрите. Оставете биологичните филтри да продължат да работят.

Дозировка
Добавяйте по 1 мл. от  MICROBE-LIFT/Herbtana на 19 литра (5 гал.) всеки ден в продължение на 10 дена, или добавяйте по 5 мл. на 95 л. (25 гал.) всеки ден в продължение на 10 дена. При по-тежки случаи, може да се наложи по-продължително лечение, докато се постигнат видими резултати.

Дозировка при добавяне на нови риби
Когато добавяте нова риба в карантинния или нормалния аквариум, редувайте поставянето на MICROBE-LIFT/Herbtana и MICROBE-LIFT/ Artemiss  със стандартните дози през 12 часа, докато не добавите по две дози от всеки продукт. Това ще подейства като стимулант на имунната система и ще намали стреса при рибите.
MICROBE-LIFT/Herbtana е безопасен продукт за всички обитатели на аквариума. Той е от голяма помощ при аклиматизирането на рибите към нова среда.
MICROBE-LIFT/Herbtana има две години срок на годност при престой в магазина, ако се съхранява при стайна температура и в оригиналната си бутилка. Не позволявайте да замръзва.


Внимание
•   Не използвайте продукта едновременно с други лекарства или лечения
•   Не използвайте продукта с всякакви алгйиацити (algaecides) или продукти на основата на мед
•   Избягвайте контакт с очите. При контакт, изплакнете обилно очите със СТУДЕНА вода
•   Пазете далеч от деца
Този продукт е предназначен за употреба за различни видове декоративни и аквариумни риби, но не бива да бъде използван при риби, предназначени за човешка консумация.


Оригиналния текст можете да намерите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/fish-health/herbtana/herbtana-freshwater/Herbtana (За соленоводни аквариуми)Отстранява паразитните болести по напълно естествен начин
Продуктът осигурява лечение без химикали, което е ефективно за следните паразитни болести:
•   White Spot (Ich) - Бели точки (ихтио) Ихтиофтириус
•   Costia - Камшичест микроорганизми
•   Flukes (gill & skin) - метили по кожата и хрилете 
•   Trichodina - Кръгли едноклетъчни с шапковидна форма
•   Chilodonella - Хилодонела
•   Oodinium - Кадифена болест

MICROBE-LIFT/Herbtana е уникален имуно-стимулант на растителна основа, който намалява skin flukes, gill flukes, Ich, Oodinium, Costia, Chilodonella и Trichodina. Паразитните инфекции се характеризират със симптоми като млечна кожа, проблясване и трудно дишане.
Обикновено, паразитите винаги се намират в ниски нива по повечето риби. Техните нива естествено се контролират от имунната система на рибата. В случай на по-голям стрес, обаче, директно се засяга способността на имунната система да отговаря за изискванията си за контрол на естественото ниво на паразитите. 
MICROBE-LIFT/Herbtana подпомага имунната система на рибата, прогонвайки излишните паразити. Тъй като те не могат да се върнат при рибата по време на лечението, по-голямата част от тях измират без приемник.
Разклащайте добре преди употреба.

Начин на употреба
Разклатете продукта много добре преди да го използвате. (По време на лечението) Изключете UV стерилизатор, протеиновия скимер и генератора на озон. Оставете биологичните филтри да продължат да работят. Най-добри резултати ще има, ако продуктът се приложи възможно най-скоро след откриването на паразитите.

Дозировка
Добавяйте по 1 мл. от  MICROBE-LIFT/Herbtana на 19 литра (5 гал.) всеки ден в продължение на 10 дена, или добавяйте по 5 мл. на 95 л. (25 гал.) всеки ден в продължение на 10 дена. При по-тежки случаи, може да се наложи по-продължително лечение, докато се постигнат видими резултати.

Дозировка при добавяне на нови риби
Когато добавяте нова риба в карантинния или нормалния аквариум, редувайте поставянето на MICROBE-LIFT/Herbtana и MICROBE-LIFT/ Artemiss  със стандартните дози през 12 часа, докато не добавите по две дози от всеки продукт. Това ще подейства като стимулант на имунната система и ще намали стреса при рибите.
MICROBE-LIFT/Herbtana е безопасен продукт за всички обитатели на аквариума. Той е от голяма помощ при аклиматизирането на рибите към нова среда.
MICROBE-LIFT/Herbtana има две години срок на годност при престой в магазина, ако се съхранява при стайна температура и в оригиналната си бутилка. Не позволявайте да замръзва.

Внимание
•   Не използвайте продукта едновременно с други лекарства или лечения
•   Не използвайте продукта с всякакви алгйиацити (algaecides) или продукти на основата на мед
•   Избягвайте контакт с очите. При контакт, изплакнете обилно очите със СТУДЕНА вода
•   Пазете далеч от деца
Този продукт е предназначен за употреба за различни видове декоративни и аквариумни риби, но не бива да бъде използван при риби, предназначени за човешка консуимация.

Оригиналния текст можете да намерите тук: http://www.microbelift.com/products/home-aquarium/fish-health/herbtana/herbtana-reef/
Онлайн  зоомагазин Пет Пау - всичко за вашите домашни любимци.

 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.