Започвам с това, което виждам в EXIF-а. Снимката е правена без светкавица при скорост 1/320 сек., отвор на блендата 1.8 и 800 ISO.
В резултат на малкия отвор на блендата дълбочината на полето е малка. Рибата е горе-долу във фокусираната част на кадъра, но заради цветния шум и широкия кроп не се виждат детайли и ефектът се губи. Имам усещането и че снимката е доста обезшумена - придобива този специфичен "пластмасов вид" и загуба на детайл, следствие от такава обработка. Проблемът с шума не е толкова от апарата и кой знае колко високото ISO (D3100 би трябвало да се справя добре на 800), колкото от наистина слабата светлина.
Предимството на малката дълбочина на полето се вижда - фонът не е на фокус, което обиконовено е добре дошло - подчертава основния обект. За съжаление в случая това не помага особено - рибката е почти с цвета на фона (камък?) в лявата част на изображението и практически се губи. Контрастът със зеленото в дясно не е достатъчен, защото той на практика е между камъка и растенията, като рибата не личи въобще. Както казах по-рано, кропът е твърде широк и това създава усещане за малка рибка в голям кадър. Освен това рибата не е изцяло в профил, а леко завъртяна "с гръб" към фотографа, което за мен никога не е добре, защото скрива голяма част от главата и устата. Ако имаше някаква специфична цел - да се покаже взаимодействие с друга риба или да се подчертае цвят/шарка в задната част на рибата, може да се използва и този похват, но в случая нямаме такова нещо.
В заключение виждам една технически не особено добра снимка на малка рибка насред голям фон, правена при недостатъчна светлина.
Ако постъпи за конкурса, вероятно ще я допуснем до гласуване, но моят глас ще е против.

Останалите колеги от екипа са като цяло по-либерални от мен в това отношение.