Здрасти и от мен и поздравления за постигнатото. Имаш голяможелание и съм сигурен, че ще се справяш, защото четеш много.
За избора на рибки те съветвам да не бързаш. Аз разглеждамфорумите и като си харесам някоя рибка изчитам каквото намеря из нета за нея инай-вече отзивите на колегите. Общо взето мненията са крайно различни, но можешда добиеш представа. За да ти е по-красивичко не повтаряй рибки по цвят иформа. Изборът е огромен. Аз гледам в момента два танга - Paracanthurus hepatusи Zebrasoma flavescens, Centropyige loricula, Pseudocheilinus hexataenia, Nemateleotrisdecora, Chelmon rostratus, Valenciennea puellaris, Amphiprion percula x 2, Synchiropuspicturatus. С други думи синьо, жълто, червено, оранжево, зелено, лилаво,якооооо

.Най-красива за мен обаче си остава Занклуса. Изключително активна и атрактивнарибка. При мен живя около две години, не се погаждаше със зоантиди,протопалитоя и звезден полип, но мисля, че е въпрос на късмет. Няма 100%сигурност при никоя рибка. Проблема при тях е захранването, но прояде ли веднъжняма спиране. Моя ядеше абсолютно всякаква храна, суха и замразена, повече отвсички други взети заедно. По въпроса за размера на аквариума моя е към 200л.Според всички теории рибите са ми много, даже и половината са ми много обаче немисля, че са притеснени а точно обратното. Преди около месец добавихЦентропижето, Врасето и Хелмона, преди това всички останали се криеха и имахчувството, че аквариумът ми е празен. Откакто го пренаселих никой не се крие.При теб също има доста камъни и ако ги понаредиш мисля, че няма да имаш проблемда пуснеш повечко рибки. Хубаво е всяка да си има дупка за скривалище и „спане”.Изключение са Занклуса и Хелмона, които не спират да обикалят дори и вечер.Много е важно според мен за адаптацията на новодомците камъните да много"живи". През първата седмица почти никой новобранец не яде нищо отхраната, която пускам, а чоплят по камъните и ако там няма нищо ...
...и така, дерзай