Бях много приятно изненадан, когато видях, че съм класиран на четвърто място. Виждах се най-много на осмо, и то при положение, че не съм безпристрастен. Първо искам да отбележа, че снимката не е правена за конкурс, иначе поне стъклото щях да почистя.

Това е стара двегодишна снимка, правена със сапунерка, без никакви настройки и без обработка с фотошоп и подобни. Колкото до непрестанните забележки на Оги за части от обитатели, трябва да кажа, че въобще не е задължително да е сниман целия аквариумен обитател. Освен това не става въпрос за какви да е части, а за главата. Може да е снимана цялата риба, но тялото да не се вижда, да е едно размазано петно. Фокусът обаче задъллжително е върху главата. Кадри само с перки и опашки нямат стойност. А споменаването на аналния отвор, освен за напън да се покаже писателска дарба, за нищо друго не ми говори, просто е неуместно. А че нивото на конкурса е ниско, е повече от ясно. Аз и затова участвах.Иначе не бих се бутал между фотографите. Честито на призьорите, класирането е напълно реално. Друго подреждане може да има само ако оценяването е от жури.