За мен не е разумно защото не е съобразено с посочените правила, а именно:
1. Условия и начин за участие
b. ...Не е задължително аквариумът да е собственост на участника...
Поне за мен, на първо място при оценка на дадена фотография е "уловения" определен момент, той си остава единствен и неповторим. Ако конкурса е за собствен аквариум тогава можеш да предствиш допълнителна фотография. Ето примерно снимал си аквариумни обитатели по света, как ще представиш друг ракурс. Това просто е невъзможно.
Смайло, правилото "Не е задължително аквариумът да е собственост на участника" което посочваш, логически не отхвърля изискването за друга снимка. Също така невъзможността за друг ракурс НЕ зависи и от това къде си снимал аквариумни обитатели - дали по света или у нас. Зависи най вече от организацията на фотографа. Довода, който прилагаш за мен лично е логически тотално неприемлив. Все пак не решавам аз (и слава богу

)
Това с финансовата връзка също не го разбрах много много, какво отношение има - с каква техника ще се снима си е проблем на фотографа, и е несъизмерим с наличието на една или две снимки.
Предполагам, визираш случай, в който например си някой е изровил снимка от преди няколко години, и иска да я даде за участие в конкурса. Това е по-скоро частен случай, отколкото общ ми се струва. И е случай който се покрива с едно друго нещо - предложението на Boby_ -
правило снимката да не е публикувана преди това.
Това вече, може да се определи като "лост", с който може направо да си се провежда политика - ако няма такова правило конкурса може да е максимално отворен - една снимка, ако ще и от преди 10 години и участника даже да е забравил как се държи апарата ще може да намери място и тук. Ако има пък, участниците, ще са един вид подтикнати да правят снимките специално за този форум. И двете си имат предимства и недостатъци - тук вече зависи какви са целите на the big boss

.
В единия случай получаваме по-малко на брой/разнообразие снимки, но конкурса би бил една идея по-гарантирано "честен" за участниците в него, които са пратили снимките. В другия случай получаваме повече и разнообразни снимки - по-голям кеф за зрителите, но с по-голям шанс да се промъкне нещо, което не е чак толкова заслужило и съответно нечестно към участниците със снимки.
Моето мнение: рестриктивно. Ако някой иска да участва в нещо, да го направи както трябва и да се постарае - все пак това е конкурс. Лично аз предпочитам да видя снимката на някой, който специално се е потрудил и е снимал наскоро нещо, отколкото да ръкопляскам на снимка, хванала мухъл и/или вече обрала достатъчно лаври на други места. Но това си е само мое мнение. Вашето може да е противоположно (и нищо лошо няма да има в това).
Кой е с приоритет - участниците в конкурса предоставящи снимки, или зрителите? Това не мога да си изясня от дискусиите до тук.
Не че има кой знае колко голямо значение - измамниците не са заприиждали на тълпи, а оценяващите вече си имат едно наум. Каквото и да стане, надявам се резултата да е конкурс с интересни снимки и доволни участници