Автор Тема: Аквариумът на NikolaV  (Прочетено 17416 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен NikolaV

• Активен потребител
  • Публикации: 199
  • Нас. място: София
Отг: Аквариумът на NikolaV
« Отговор #60 : събота, 12 ноември 2011 г., 00:09 ч. »
Здравей!
Новия аквариум вече е пробит и една седмица вече си се джурка, макар и без мен, че бях в чужбина.
Е, вече съм си тук и мога да му обърна внимание. Сега планът е лека-полека да му досипвам вода, пясък и камъни от стария аквариум, за да му ускоря каквото има за ускоряване и се надявам до края на годината да съм приключил с прехвърлянето.

Неактивен NikolaV

• Активен потребител
« Отговор #61 : вторник, 14 февруари 2012 г., 22:50 ч. »
Ето един бърз ъпдейт.
Днес най-накрая реших да му направя едно кратко клипче с телефона. До сега една снимка няма всъщност. Това ми е големият срам всъщност, че ако дръпна чертата май ще се окаже, че с морското хоби още не съм и доближил разходите по умрялото ми май вече фото такова...
Тия дни ще монтирам още няколко корала, дето като нови са плеснати на дъното и чакат уикенда. Та се надявам да купя батерии за светкавицата и което е по-сложното дори да извадя апарата от шкафа.

Засега само бързото мързеливо клипче:

February 14, 2012 21:41

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #62 : вторник, 14 февруари 2012 г., 23:12 ч. »
Красота.. ;) Трабва да си бил доста запален с фотографията щом ги минаваш :D

Неактивен NikolaV

• Активен потребител
« Отговор #63 : вторник, 14 февруари 2012 г., 23:23 ч. »
Красота.. ;) Трабва да си бил доста запален с фотографията щом ги минаваш :D

Мерси! :)
Иначе да - доста се бях запалил, ама късно се съгласих със себе си, че съм некадърен и спрях да наливам пари и там ;)

Неактивен Миро

• Заслужил потребител
  • Публикации: 708
  • Tanganyika man....
« Отговор #64 : вторник, 14 февруари 2012 г., 23:28 ч. »
Колега най-накрая :)
От, колко време чакам да видя как се развива това морско бижу, най-вече като се има предвид размера му....
Браво.Вярно много добре е станало всичко :)  :drinks:
Само да те помоля да ни ъпдейтваш по-често :)
 :drinks:
What you see I can't see and maybe you'll think before you speak!

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Нас. място: гр.София
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #65 : сряда, 15 февруари 2012 г., 12:58 ч. »
Ники, аквариума наистина е отличен и прилежно оборудвам, знаеш, че съм го виждал на живо.
Хубавото е, че не си се изкушил да го пренаселиш с риби, макар да може да поеме още. Разбира се, с коралите ще стане по-бавно, а и тези, които ги имаш изглеждат доста добре.
Прави ми впечатление, че скимъра си го настроил да вади, така наречената мокра пяна, което може би е и твоята цел. По всичко личи, че той функционира доста добре, но в този случай изхвърля и някои полезни вещества, които се надявам, не забравяш да добавяш. Това затвърждава моето убеждение, че MultiSL 1000 по нищо не отстъпва на другите марки скимъри от този клас, тъй като през последно време имах възмножност да видя някои от тях в действие.

П.П: И това заглавие - "325 л. морски аквариум - профилът на NikolaV", мога да си го сложа в моя тема, защото той е доста време мой. :tongue2: :grin: Очевидно е, че настоящия ти аквариум е доста по-голям.
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 634
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #66 : сряда, 15 февруари 2012 г., 13:02 ч. »
Аквариумът е супер! Не разбирам от морска акваристика, а и нямам никакви амбиции в тази насока, но такива съдове радват окото дори и на неизкушените. :) Предполагам, че като се поразвие, ще изглежда още по-добре.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен NikolaV

• Активен потребител
« Отговор #67 : сряда, 15 февруари 2012 г., 13:05 ч. »
Мда... Заглавието си е вече твое :)

А за скимъра. Не ми е това целта, но вади така от около седмица, от когато пускам озон. Преди си пълнеше чашката за около седмица с тъмно-кафява кал. След пускането на озона обаче почна те така - с бистра водица и го пълни за ден.
С регулиране не се оправя, а само се влошава. Снощи го спрях и ще го оставя така 1-2 дена и да видя ще се промени ли нещо.

Неактивен NikolaV

• Активен потребител
« Отговор #68 : сряда, 15 февруари 2012 г., 13:06 ч. »
Аквариумът е супер! Не разбирам от морска акваристика, а и нямам никакви амбиции в тази насока, но такива съдове радват окото дори и на неизкушените. :) Предполагам, че като се поразвие, ще изглежда още по-добре.

Мерси!
Да, чакам и аз развитие. Целта е да не се виждат камъните от корали. Но трябва много време и повече пари. И търпение :)

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
    • Аква свят
« Отговор #69 : сряда, 15 февруари 2012 г., 13:18 ч. »
Я, я! Марио какво си присвои така аквариумчето?! Аз му се радвам по цял ден, не само той. :grin:

Ники, а твоЙто голям аквариум е много 'убав! :up:
А защо мяркам само едната манифика?

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #70 : сряда, 15 февруари 2012 г., 13:33 ч. »
А за скимъра. Не ми е това целта, но вади така от около седмица, от когато пускам озон. Преди си пълнеше чашката за около седмица с тъмно-кафява кал. След пускането на озона обаче почна те така - с бистра водица и го пълни за ден.
С регулиране не се оправя, а само се влошава. Снощи го спрях и ще го оставя така 1-2 дена и да видя ще се промени ли нещо.

Това ОРП благодарение на озона ли се поддържа?
От друга страна озонирането радикално променя количествата, видовете и щамове бактерии и водорасли, а и различните параметри на водата. Поради тази причина озонът не е препоръчителен в аквариуми, в които се добавят допълнително микроорганизми, както и в Зеовит, защото той елиминира полезните анаеробни организми, поддържащи благоприятната среда.
В такъв случай скимъра е нормално да отделя така, както е при теб.

Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен Петко Красимиров

• Активен потребител
  • Публикации: 233
  • Нас. място: Севлиево
  • Любител на сладководните скариди
« Отговор #71 : сряда, 15 февруари 2012 г., 13:42 ч. »
Съдейки по видеото, направо си пресъздал Големия бариерен риф.  :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: Супер са коралите и рибите.  ;)

Неактивен NikolaV

• Активен потребител
« Отговор #72 : сряда, 15 февруари 2012 г., 14:32 ч. »
...А защо мяркам само едната манифика?

Тя си е само една - на предния джам от скоро. И никак не е добре. В последните няколко месеца пипалата са и не повече от сантиметър дълги. Та не знам дали ще я бъде. Не я храня със нищо, но и преди когато беше с дълги пипала и си растеше бързо не съм я хранил.
Бъбъл анемонията се раздели. Едната която почти не се вижда си седи все завряна зад саркофитона. Види се около секунда 54-56.

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
    • Аква свят
« Отговор #73 : сряда, 15 февруари 2012 г., 14:36 ч. »
За анемониите знам.
Питах за нематоптерата (Nemateleotris magnifica), но не съобразих, че и анемония имаш с такова име. :)

Неактивен NikolaV

• Активен потребител
« Отговор #74 : сряда, 15 февруари 2012 г., 14:38 ч. »
Това ОРП благодарение на озона ли се поддържа?
От друга страна озонирането радикално променя количествата, видовете и щамове бактерии и водорасли, а и различните параметри на водата. Поради тази причина озонът не е препоръчителен в аквариуми, в които се добавят допълнително микроорганизми, както и в Зеовит, защото той елиминира полезните анаеробни организми, поддържащи благоприятната среда.
В такъв случай скимъра е нормално да отделя така, както е при теб.

От скоро пускам озон. Като сложих ОРП контролера преди седмица показа около 190 - 200. С озона го поддържам около 350. Имам и известно съмнение в сондата - чакам си новата.
И преди ми се е случвало такова отделяне, но за 2-3 дена максимум. Бях слагал превантивно за нови риби от "лекарствата" на микробе-лифт. Давам му още седмица. Ако не се оправи ще го мисля. За сега няма да предприемам нищо драстично.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.